eliffsseymen yapacak bir şey yok canım, birebir aynısını yaşadım. 32+'1 doğurdum ilk bebeğimle anne bebek uyum servisine 14.gün geçtim, 21.gün diğer bebeğim geldi. İlk etapta gram kaybettiler, sonra az az aldılar. Bazen yine kaybettiler. 25.gün doktora yalvardım evimi dezenfekte ettim lütfen gideyim orada daha iyi bakarım dedim. Çünkü banyo yok buzdolabı yok, perişan haldeydim, ellerimi oradaki sabunlar egzama yaptı yara oldu üstü tamamen kanadı hatta. Hemşireler de doktora biz kefiliz bu anne çok güzel bakar dediler. Eve götürdüm doktor 2 gün sonra geldiğinde gram kaybetmiş olurlarsa bu sefer direkt yoğun bakıma alırım bilgin olsun dedi. Ve iki gün sonra birisi 120 diğeri 160 gram almış bir şekilde götürdüm, orada kalırken bu kadar aldıramamıştım. Prematüre oldukları için emme refleksi yok onlarda henüz oluşmamış oluyor. Yeri geldi emdiler yeri geldi ağızlarına damla damla akıttım bir şekilde yuttular. 4-5 ay boyunca 3 günde bir olacak şekilde kilolarını tarttım öyle geçirdik günlerimizi.
Bazen ayaklarını gıdıklamak, yeri gelince ayağın altına fiske atmak gerekiyor