Merhaba herkese. Ben bebeğini tek başına büyüten bir anneyim. Burda çok çevrem yok o yüzden bebeğimde sosyal anlamda zayıf kalacak tedirginliği yaşıyorum havalar biraz daha ısınınca oyun grubuna yazdırmak istiyorum.
Bebeğimin gelişiminden bahsetmek istiyorum size hem fikir almak hem de eksik yönlerimizi tamamlamak için.
Çok hareketli bir oğlum var. 12 kilo. Yemek yemeyi mama içmeyi sevmez zor bela yedirmeye çalışıyorum. 1 den 5 e kadar olan sayıları biliyor. Şekilleri ve renklerin hepsini biliyor. Sorunca gösterir parmağıyla. Gezegenlerin hepsini biliyor. Yıldız çeşitlerini uzayla alakalı bir çok terimi de biliyor. Şunu getir dediğimde çoğunlukla yapar. Kelimesi az gibi geliyor. Etrafımda çocuk olmadığından mukayese de edemiyorum.
Baba, dayı , teyze, hala, dede, mama , su, gol, ay, yeşil, sarı, kek, bir, saat, uğur, kar, at, ayşe, zeytin, kalk , at, zeytin, iyi, çilek, hop, ohh,.. gibi 30 tane falan kelimesi var. Aslan, ayı , köpek horoz ve kedi sesi çıkarıyor. Sizce dil gelişimi nasıl.
Destek vermek için daha napabilirim. Kitap okuyoruz sürekli. Ekstra aktivitelere ihtiyacım var.