Benim ilk bebeğim kolikti. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki o ağlardı ben ağlardım çaresizlikten. Şu an tecrübe ve birazda stres yapmıyorum diyelim ikinci bebeğim de hiçbirini yaşamıyorum çok şükür. Lütfen süt ürünleri tüketimine dikkat edin. Şu an neredeyse tüm bebeklerde süt ürünleri hassasiyeti var kendinizi deneyin bakın göreceksiniz sancıları azalacak. Eğer anne sütü vermiyorsanz içeriğinde kazein bulunmayan mamalrda var belki destek alabilirsiniz. Ben bebeğim doğduğundan beri protein ağırlıklı besleniyorum asgari düzeyde gaz sancısı yaşıyor. Uykuya daldığı anda yarım kundak öneririm. Ve kesinlikle evinizde pilates topu varsa onun üstünde minik hareketlerle zıplayın uykuya dalana kadar gaz sancılarında. Her beslemeden sonra dik tutun ve mutlaka alttan ya da üstten bir iki gaz çıkarmadan düz yatırmayın. Beslemeden hemen sonra gaz masajı yapmayın karnına on dakika on beş dakika dik tutun ondan sonra yatırarak karnına masaj yapın. Ve son tavsiyem çok ağrılı olduğu günlerde tülbent ya da çember pamuklu bir örtüyü ütü ile biraz ısıtıp karnına dolayabilirsiniz uykuya daldığı anda. Ve önemli şeyin stres olduğunu unutmayın bebeğiniz bunu hissediyor. Kendinize güvenin ona bakabileceginize süreci yönetebileceginize inanın bebekler bütün duggularmzda bizle bütün. Benim tecrübelerim bunlar. Ve gaz damlası benim bebegimde sadece uykularını artıyordu gaz atmasına hiç yardımm etmiyordu iyice sancılanyordu siz de gözlemleyerek deneyin. Yorumlarda sab simpleks kullananlar arkadaşlar içinde koruyucu madde var e 211 bence tekrar gözden geçirmelisiniz.