ay_16 HE-SEN-COK-BILIYON
Kızlar biz ilk ev için 2018 şubat da basvurduk daha dogrusu eşim başvurmuş 5 senelik 150.000 TL ozman ev fiyatlaro yetiyordu. 30.000 kadar da peşinat vermiş işte geri kalanı 5 seneye istediğin gibi öldürüp ödüyorsun. İster sabit tutar ister ilk seneler düşük sonra yüksek VS gibi konusarak ayarlama yapıyorlar orası size kalmış. Danışmanlık parası alınıyor. 2022 de %10 Du suan yüksektir. 150.000 TL için 15.000 TL danışmanlık parası veriyorsun yani. Sonrasında kura cekiliyor o seneler 5 ayda 1 cekiliş olup 5 kişiye cıkıyordu eşime 29.ay cıktı ve gec bile cıkmış şansınıza dediler. Evi aldık. Ev cıkınca evliydik biz 2020 eylül de cıktı. Tam ev fiyatlarının yükselmeden bir kaç ay önceydi 1 ay veya 2 ay gec cıksa asla alamazdık öyle söyliyim korona girdi araya çünkü. 🥴
Kur acıktı bizi aradılar işte Eylül basında ay sonuna kadar ev bulun diye biz 145.000 TL ev bulduk ev sahibiyle falan konustuk. Eminevimden 2 kişi geliyor eve bakmaya VS falan oralarla eşim ilgilendi ben gitmedim detay cok bilmiyorum. Sonra işlemler yapılıyor işte tapu VS senetler falan. 2 kişi çalışan kefil isteniyor senelere imza için. Borç bitince senelerin hepsimi veriyorlar. Prosedür gereği yani.
2022 kasımda 1 milyon TL 5 senelik kurları sisteme yazıldık 1 sene ödedik sonra baktım ev fiyatları uçuyor o fiyata ev kalmadı. Bizde onu 2023 eylülde arabayı cevirdik 600.000 TL düşürdük 200.00 TL ara ödeme yaptık taksitleri sabnitledik. 2024 şubatta arabamızı aldık. Şuan 8.000 TL ödüyoruz 1 senelik borcumuz kaldı 😇
Ev de arabada kuralı sistem tamamen şans işi öyle söyliyim tak kötü yanı o. 2 sene sonra ne olacagı belli olmuyor. Mesela dayımda araba için girdi 1 2 sene sonra cıkar bende o ara para biriktiririm biraz diye düşünüyordu ilk çekilişte cıktı buna 🤣 dayımda 2023 aralıkta aldı araba.
Kurasız sistemide var istersen o daha farklı anlattılarda rakamlar ödemesi cok yüksek gelmişti bize cok detay hatırlamıyorum. Ama onda diyor ki mesela su sene su ayda size paranızı vericez ozman ev bakın gibi….
Birde şu artısı var mesela 1 ay ödeme yapamadın faiz gelmiyor sadece ödeme ayın uzuyor. Diyelim 2025 martta bitecekken borcun 2025 nisanda bitmiş oluyor. Faiz koymuyorlar 😇