alin0911 instagramda ki sayfalar direk 6.ayda başlayın demiyor. Onlar 6 ay üstü bebekler yiyebilir anlamında diyor onu. Siz çocuğunuza göre hareket edeceksiniz. Mesela bir kase değilde yarım kase gibi. Bazı bebekler 4. Ve 5.ayda başlıyor. Benim oğlumu doktor 5.ayda başlattı mesela. Önce tadım yapacaksınız sonra çorbalara geçeceksiniz. Sonra ilik suyu ve pirinç bulgur tarzı bakliyatlar (kabul ediyorsa tadımda da kullanabilirsiniz) 7.ayda kıyma ve yumurta sarısı alerjisi yoksa ceviz ve türevleri. 8.ayda balık, tavuk ve bakliyatlar(bebeğinizin durumuna göre 7.ayda da eklenebilir). 9. ayda doktor onay verirse yumurta beyazı onay vermezse 1 yaşında.
1 yaş altına bal, çiğ süt yasak.
Bu arada oğlum kilo almıyor diye 6.aydan beri ek gıda ağırlıklı besleniyor. Doktor izlemiyle gidiyoruz. 6.ayda 3 ya da 4 öğün yerdi. 7. ayda 4 öğün. Şuan 9 ay 26 günlük 5 öğün yiyor. Yani herşey çocuğunuzla alakalı bir durum.
Çorba dışı hiç blendır kullanmadım. 7. Ay sonunda 2 dişi vardı (ki yeni çıkmıştı minicik ti) ona rağmen pankek yumurta falan yerdi. Şuan 10 aylık olacak hala 2 dişi var ama herşeyi yer. Pilav makarna falan. O yüzden hiç korkmayın ve herşeyi blendır yapmayın. Bebeklerin öğürme reflexi çok gelişmiş oluyor. Onlar kendilerini korumayı biliyor. 5.aydan beri eline bir şeyler veririm. Öyle oyalansın diye karnını doyursun diye değil. Şuan versem yiyor ama herşeyi sevmiyor eline almayı. Mesela yumurta versem biraz ısırıyor sonra eliyle mıncıklayıp kendimize uzatıyor. Sanırım benden gördü kedimize yemeğini vermeyi 😅🤣