Ftmysf1007 9 aylık suphe tanısı aldık kendim farkettim zaten kendi başına oynamıyor ,ismine bakmıyor , ellerini sürekli çeviriyor yada nesnel objelere bağımlılığı vardı,parmak ucuna basıyordu ben bu şüpheler ile götürdüm, premature benimde şuan 18 aylık yani duzeltilmis yaşı 16 aylık oluyor ben hiç telefon TV açmadım sürekli oyunlar oynadık havalar sıcak oldukça da parka gittik birşeylere binmek istemese bile çocukları izlemesini sağladım , onun dışında kalabâlik yerlerde çığlık çığlığa bağırıyordu daha çok kalabalık yerlere goturdum oyun alanları ,AVM , otobüs,metro vs gibi yolculuklar yaptık onu da aştık yeni 1 aydır ismine bakıyor , sürekli dönen objelere ilgisi vardı çamaşır makinası tekerlek vs gibi bunların önünü kestim , evde hiç durmadık neredeyse hergun disardayiz hava güzelse kötü olsa bile yağmurluk takip caddeyi gezip geliyoruz sürekli işaret ederek bak bu kuş bak bunlar abi abla vs diyorum 1 haftadirda işaret parmağını kullanıyor kelimesi vardı ama cümlesi iki tane şuan gelişimsel pediatri ve pskiyatride takipteyiz doktor bize özel eğitim önermişti ben göndermedim kendim eve swawa salincagini aldım işte el göz koordinasyonu geliştiren oyuncaklar aldım yada kendim etkinlik sayfalarına bakıp yaptım bu şekilde 9 ayından bu yana sürekli rutinlerimiz oldu onların dışına çıkmıyoruz önceden mesela araba sesi duyunca kulaklarını kapatirdi şimdi yapmıyor parkta sadace sallincakta yada dönen oyuncaklara binmek isterdi şimdi kaydırağa çıkmayı da öğrendi herşey oyuncak para değil aslında en güzel gelisim parklarda ve birçok yemeği eli ile yemesine izin veriyorum hem keşfediyor hemde duyuları açılıyor çimene toprağa çıplak ayak ile bastiriyorum kinetik kum oyun hamuru vs bunlarla oynuyoruz sürekli spaya götürdüm gitmedigimiz zamanlarda bol bol su kum ile oynadık