sumyson Benim kızkardeşim yeğenime rotavirüs aşısı maddi durumları sebebi ile yaptıramadı. Ne zaman yeğenim ishal olsa anne baba çocuk olarak perişan oluyorlar. Hastaneye bile gidemiyorlar. Evde serum takılıyorlar. Siz düşünün. Üst kat komşumda menenjit aşılarını yaptırmadı oğluna maddi durumlar yine sebebi. Çocuk o kadar yüksek ateşten havale geçirdi. Allah tan ambulans zamanında gelip müdahale etti ve görevliler direk aşısı var mı diye sordu. Şimdi bu aşılar nasıl yapılıyor? İçinde ne var bilmiyoruz. Ona bende katılıyorum ama doktor öneriyorsa vardır bir bildiği diyip önce Allah’a sonra doktoruna emanet ederek yaptırdım ben tüm aşıları. Sonuçta doktor ya da bilim insanı değilim. Gözümle yapıldığını görsem bile anlamam içine ne koydular. Ben çok araştırdım. Aklımıza bile gelmeyen hastalıklar hep bu aşı karşıtları yüzünden tekrar nüks etmiş mesela. Bu kul hakkıdır. Kendi adıma evladım atıyorum rota olacaksa hafif atlatsın isterim. Ateş zaten hepimizi korkutan bir olay. Direk beyine yerleşiyor. Ben risk alınmaması gerek derim. Menenjit aşılarında ağır olan bir tanesi var. Ateş, huzursuzluk, halsizlik yapıyor ama kısa sürüyor. Rota aşısından sonra 1 hafta bezini değişirken dikkat etmeniz lazım. Direk temas etmemeniz lazım dışkı ile o kadar. Sevgiyle büyütün❤️