hrhdjro Ekransiz yemek yedirmeye alıştırmak istiyorum çocuğum 22 aylık çizgi filmsiz yemiyor tecrubelerinizi psylasirmisiniz siz nasil yediriyorsunuz ekransiz
oglumubeklerken hrhdjro keşke en başta alıştırmasaydınız. 28 aylık oğlum, balkonda yediriyorum genelde dışarıyı izliyoruz kedi geçti kamyon geçti, tezgahta oturuyor bazen su ile oynayarak yiyor. Bazen odasında oyuncakları ile oynarken yediriyorum
Kaktusseveranne hrhdjro bizde ekran ile yemek yiyorduk baktık ki konuşması çok geri kaliyor tamamen bıraktık ilk başta yemedi sonra yavaş yavaş yemeye başladı alıştı artık ama ekran varken yediği kadar yemiyor
livanurvealpinannesi61 hrhdjro boya yaparken yiyebilir mesela ben hiç ekran ile yedirmedim. Geri almak çok zor malesef.
hrhdjro oglumubeklerken keşke ama işte ilk çocuğum cahillik yemek yemediği zamanlar açmıştım öyle yoyor diye git gide alıştı
hrhdjro Kaktusseveranne aynen şuan kelimesi var ama akıcı Bi şekilde cümle kurarak konuşmuyor artık zamanı geldi yavaş yavaş konuşması lazım bu yüzden bırakmak istiyorum ekranı bide otizm falan çok sık karşıma çıkıyor korkuyorum
Kaktusseveranne hrhdjro kesinlikle bırakınca 15 20 gün sonra arasında ki farkı göreceksiniz çok aşırı etkiliyor ekran konuşmayı
aycavera hrhdjro ekran otizm yapmaz ama konuşma geriliği, sosyal bozukluk gibi pekçok soruna yol açar
hrhdjro kirlibeyazkedi deniyim dicem ama benim oğlan o kadar uslu değil maalesef ben kitap okucam o sessizce durup yemek yicek pek sanmıyorum ama :)
hrhdjro Kaktusseveranne ya evet 22 aylık mesela şuan henüz cümle kurmuyor kelimeleri var ama akıcı Bi şekilde konuşmasını istiyorum bakalım inşallah dediğiniz gibi olur
Kaktusseveranne hrhdjro inşallah tabiri tek ekranı bırakmak yetmiyor kitapla ve sürekli konuşma ile desteklemek gerekiyor
kirlibeyazkedi hrhdjro benimki de yerinde durmaz normalde ama kitapları çok seviyor. Bir de ilgi çekici şekilde seslendirme yapıyorum o önemli bir detay 😅
hrhdjro Maka_Paka ailecek yediğimiz de oluyor bazen eşim işten geç geldiği oluyor o zaman beklemiyoruz uyku saati geliyor çünkü ama mama sandalyesinde kaçıyor ekran olmadimi
hrhdjro Kaktusseveranne kitap okumuştum bir kaç kere galelenmemisti devam edeyim bari belki okudukca sever
hrhdjro M987 anne baba dedi nene hala benim hayır gitti gel hadi mama meme gibi kelimeleri var bazen de birseyo tekrarlıyor sonra şöyle diyoruz demiyor bu sefer sizin kaç kelimenin var
Defnemmm1 hrhdjro benim kızımda ekranla yiyordu baktım çok yanlış yaptığımı anladım 3 gün oluyor bıraktırdım ekranı mama sandalyesine geçerken oyuncak aldırıyorum hangisini isterse genelde boyama istiyor ya da bebeğini istiyor o şekilde yemeye alıştı ekranı da bıraktık şükür
hrhdjro Defnemmm1 evet ya gerçekten ekran şuan iyi diyen yok yaninotizm falan çok da yayıldı bundanda korkuyorum dün suyla oynayarak yedirdim tezgahın üstünde ama he p de böyle korkuyorum hasta olacak diye