Benim nohutum da çok beğenilir. Düdüklüm korkmaz. Ama geçen annemin eski düdüklüsünde yaptım yine çok sevildi. Koçbaşı nohut. Püf noktam: soğan güzelce kavrulur, sonra salça bol koyarım, tuz, biraz pul biber niraz da toz kırmızı biberle beraber salçanın kokusu çıkasıya karıştırır nohutları atarım içine, bi beş 10 dk kadar salçasını içine çeksin nohut diye suyunu salmadan karıştırırm, yağını da az koymam , fasulye ve nohut salçalı yağlı yenir bence. Son olarak suyunu çok koymam maksimum 25 dk da pişer, nohutuna düdüklüne bağlı olarak pişme süreleri değişebişlir. İlk kapağı kapatırken altını ful açarım fışlamaya başladığı an kısarım, 20 dk sonra tammdr