kanalize Güzel anneler 5. Ay itibari ile ek gıdaya başladık sizler 6 ay ve üzeri bebeklerinize nasıl tarifler hazırlıyorsunuz birbirimize fikir olsun 🤍(bebeğim allerjik değil)
beyzzsenturkk_ kanalize ne kadar kendi yemeklerinizden yedirir özel tarifler hazırlamazsanız gittiğiniz her yerde inanılmaz rahatlık sağlar bu size 1,5 yaş bebeli birinden size tavsiye🫶🏻
ayseaksoy kanalize bebek irmiği bisküvi muz ve cevizi karıştırıyorum, yoğurt muz pekmez karışımı, labneli yumurta, pekmez ile suyu karıştırıp bebek çayı yapıyorum, tarha ve yoğurt çorbasını da yeni yeni vermeye başladım 🥹🫶🏻 umarım fikir olur size de 💖
aslanimiz kanalize kabak patates ve havuçlu et sulu, çorba tarzında püremiz favorimiz daha sonrasında hurma yulaf ve ceviz püresi ikinci favorimiz . Mercimek çorbası yapıyorum sulu olmayacak şekilde. Meyveleri haşlayıp ev yoğurduyla karıştırıyorum yani kafandan karıştırıp yaparsın kolay
neanladinyurdagull kanalize brokoli havuç patates çorbasını çok seviyor kızım içinede bolca ekmek 😁6 aylık
kanalize Mesela sabah yumurta sarısının yarısını labne ile ezdim içine biraz zeytinyağı ve pekmez ekledim 🫶🏻
kanalize beyzzsenturkk_ aslında çorba sularından başladık ama sabahları kahvaltı gibi yaptırıyoruz belki değişik fikirler çıkar diye düşündüm yoksa dediğiniz gibi benimde düşüncem aynı 😊
princees beyzzsenturkk_ bende bu yöntemi çok istiyorum ama korkuyorum mesela nasıl yedirebilirizki yediğimiz ymekleri 6 buçuk aylık bebeğim dokunur boğazında kalır diye korkuyorum
king30 ayseaksoy yoğurt ile pekmez karıştırmamak gerekiyormuş ya bilginiz olsun. Kalsiyum demir emilimini düşünüyormuş 🤗
ikiprensesbebiss kanalize çorba suları ve bulamaç yapmayı önermiyorlar sanırım çorba suyunu da besin değeri düşük çoğu su diye önerilmiyor :/
kanalize ikiprensesbebiss katı yutamıyor ama henüz rondodan geçiriyoruz yada suyundan veriyoruz bilmiyorum ki herkes birşey söylüyor
aslanimiz princees elinle ezerek ver tadına baksın en azından aşinalığı olsun. Kendi mamasını yemeyip benim yemeğe ortak oluyor benimki çoğu zamann 😂😂
beyzzsenturkk_ princees boğazında kalmaz doğuştan öğürme refleksleri var şimdi tanışmazlarsa ilerde bir şey boğazına takıldığında nasıl öğürmesi gerektiğini bilemezse bu sizi daha da zorlar paniklersiniz o yüzden kücük parçalardan başlayın zamanda büyütün parçaları ama zamana yaymayın şöyle ki benim kızım 9 aylıkken nohutu bütün bütün yiyebiliyordu çoğu anne cesaret edemez ama çiğneme refleksinin gelişmesi içinde çok püre yapmadan ezmeden çiğneyebileceği şekilde verin cok sıkışırsanız öğün aralarında su teklif edin boğazından rahat geçebilecek şeyler verin örneğin yoğurtlu pilav ya da yoğurtlu muz falan kaygan olur takılmaz da
kanalize aslanimiz yulaf hurma cevizi robottan çekiyoruz yanlış anlamadıysam değil mi biz de neredeyse her çorbayı denedik iştahlı yiyor 😊 meyveleri de denememiştim iyi fikir teşekkür ederim 🥰
kanalize aslanimiz aynen ne yesek ondan istiyor peyniri zeytini bile ezip ağzına sürüyoruz kahvaltıda ya da o an ne yiyorsak
ayseaksoy king30 evet bilgim var ama evde yaptığımız yoğurt biraz ekşi gibi oluyor yemek istemiyor o yüzden biraz tatlandırıyorum 🫠
Usnac4559 kanalize ben en başından beri çatalla ezip veriyorum yarısını yutuyor yarısını tükürüyor ama boğaza takılma olmadı
aslanimiz kanalize şöyle cevizi ufak bir renden varsa rendeleyebilirsin çok kolay oluyor hurmayı da kesinlikle yulafla birlikte haşla yoksa çok sert oluyor. Yulaf ince öğütülmüş olursa robota gerek kalmaz ☺️
kanalize aslanimiz bu da güzel bir tarif ve besleyici olmuş zaten günlük aynı şeyleri yiyor ya arada bu şekilde tarifler hazırlayayım diyorum🥰
king30 ayseaksoy aa anladim haklısınız ya yemiyolar öyle 🥴 eğer elinizde bilinirsa hurma da ezebilirsiniz öylede seviyolar aklınızda bulunsun 🥰
kanalize neanladinyurdagull kış sebzeleri çorbasını mutlaka yapacağım ekmeği korkarak denedik iyice ezdik ve sonuç yedi çok mutlu oldum 🥰🥰
kanalize Usnac4559 biz bir ay erken başladık beybi bebeğim hiç emmediği için püre başladım ben çok korkuyorum annemden bir cesaretle yine de çatalla ezmeye biraz zaman sonra başlarım 🥰🫶🏻