SetenayCo
Türk Tarihi’ni öğrensinler istemiyor kimse.
Dini eğitime yönelmeleri için, körelmeleri için, gözlerinin açılmaması için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Çocuklara motivasyon da sağlayamıyoruz artık çünkü zaten geleceğim yok bu ülkede, kasiyer olacağım düşüncesinde bir çoğu. Yaşlarıda bunun stresine girmeye çok müsait. Sınav öğrencilerimin çoğu çalışmayı boşladılar son dönemde ve ben onları itekleye itekleye çalışmaya teşvik ettim ama hepsi zaten kazansak ne, kazanmasak ne moduna girmiş bulunmakta. 50 soru verip içerisinden çıkacak dediğimizde bile o 50 sorunun hepsine çalışmak zorunda kalıyorlardı. Şimdi sınavlar 10 soruluk, klasik, çıkacak konu ve hatta o konudan çıkacak soru sayısı bile net şekilde belli. Bu kulaklar nasılsa bir soru çıkacak bu konuya çalışmayalım cümlesini bile duydu. Üstelik girecekleri üniversite sınavı yeni nesil sorular ve çoktan seçmeli şekildeyken okullarda klasik sınav yapmamızın ironikliğide ayrı :) Bu çocuklar kendilerini geliştiremiyor. Okuduğunu anlamıyor, dinlediğini anlamıyor, iki cümleyi bir araya getiripte konuşma sınavını bile düzgün veremiyor. Göz göre göre ezber sistemiyle, saçma sapan eğitim sistemiyle köreltildiler. Çocuklarımızı, öğrencilerimizi, geleceğimizi ne bekliyor bende bilemiyorum. Yumurtada kapıya dayandı gibi geliyor bana. Öğretmenler olarak elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız ama bizlerede müsade edildiği kadar oluyor o da gerçi. İşinin ehli kim varsa mesleğinden men yiyor bu ülkede malum.