Kızlar artık çok üzülüyorum. 18 ay olduk her şeyi biliyor anlıyor ama konuşmuyor . Karmaşık komutları bile yerine getiriyor . Kendi odasından istediğim oyuncaklarını getirir başka odalardan istediğim eşyaları bile getirir. Eline bir şey veririm bunu al çamaşır makinesine at derim gider kendisi uğraşır gibi … Gün içinde söylenilen çoğu şeyi yapıyor . Sar sar makarayı , ceviz adam gibi şarkıların taklitlerini yapıyor , göz teması çok iyi hiç bir saniye yalnız kalmak istemiyor tuvalete dahi gidemiyorum kapıda ağlıyor . Çocuklarla 2 aydır her gün parkta oyun oynuyor onların yanından 1 saniye bile ayrılmıyor . Ama konuşmuyor sanki konuşulması gerektiğini bilmiyor baba dede diyor gerisi anlamsız . Her şeyi işaretle anlatıyor en basitinden şarkı söylüyorum bitince beni işaret ediyor ıhhh ıhhh diyor tekrar söyleyene kadar böyle yapıyor . Şaşırdım kaldım ne yapacağım çok üzülüyorum. Bundan önce çok tv izlemişti 2.5 aydır 0 ekran gidiyoruz bunun etkisi olabilir doktor 3-5 ay anca toplar kendini demişti . Çok çizgi film izlemesi bu kadar mı etkiledi .Ama sanki hiç konuşamayacak gibi geliyor … oyun oynuyoruz ama kitap okutmuyor alıyor kitabı kendisi çeviriyor sayfalarını sıkılınca atıyor …