kbra0 sütü kaynattıkdan sonra dolapda birgün bekletiyorum sonra kaymağı alıyorum. Buzlukda saklıyorum 4 defadan sonra yeterli kaymak oluyor. Buzlukdan çıkarıyorum dolabın altında çözdürüyorum. Sonra 5 kilolık yağ şişelerine koyuyorum biraz ılık su ekleyip sürekli çalkalamanız lazım. Biz oğlumla bunu oyun haline getirdik😊 yağ hafif toparlanınca buz gibi soğuk su ekleyin sonra yine çalkalama. Yağlar artık iyice belirgileşir elinizle toplarsınız. Dipteki suyu atmayın onla poğaça, ekmek, pizza yapıyorum😊
Bu arada tuz filanda olmadığı için dolabın aly kısmında çabuk bozulur. Yağı elde ettikten sonra sade yağ yapmanızı öneririm ben öyle yapıyorum. Youtubedan süt kaymağından tereyağ yapımı diye izlerseniz daha açıklayıcı da olur😊