nescafebagimlisi lceLady hahaha bende onlarda gördüm gizli isim koymak gerekiyormuş büyü muska olayları tesir etmesin diye buraya soracaktım hatta 🫠
sek_kahve brgl310 ezbere bir isim nasıl bilinmez? Çok garip bir post nasıl bir isim konuluyor ki acaba
brgl310 sek_kahve neresi garip ezbere isim dediğiniz insanlar bazı şeyleri bilmeyebilir bunda ne var anlamadım?
sek_kahve brgl310 demek istediğim bu karmaşık ve uzun bir isim mi yani yoksa mesela Ali demişsinizdir, isim ezberlenmez bile Ali diye kodlanır ya aklımıza onun için
brgl310 sek_kahve hayır mesela benim oğlumun adı kerim Yuşa işte çok duydum kimsenin bilmediği bir isim koymak gerekiyormuş atıyorum Ali de yanına koyuyorlar onu kimse bilmiyor yok büyü vs şeylerden uzak olmak için kimse yapamazmış bunun doğruluğu var mı ondan merak ettim
seymanurryilmazz Büyü vs gibi şeylerin tutmaması için diye büyüklerimiz söylemişti bana da. Kulağına okunurken bi herkesin söyleyeceği birde sadece anne ve babanın bileneceği bir isim kimlikte falan yazmayacak şekilde okunuyor. Bende öyle yapmıştım
sek_kahve brgl310 anladım, ezbere bilmiyor falan deyince siz ben hepimizin bildiği isimlerden olmadığını böyle özellikle başkaları bulamasın diye değiştirilmiş bir isimden falan bahsettiniz sandım. Teşekkür ederim izah için 🥰
24-10-2023 brgl310 nazar için bişey diyemem ama büyü yapılırken ismin tam söylenmesi gerekiyormuş tam söylenmediği zaman tutmuyomus bende hamileyken duydum ve yaptım ne olur ne olmaz dünyanın bin bir türlü hali var
Maka_Paka brgl310 Çoookkk saçma 🤦 Böyle şeyleri düşünerek kafanızı bulandirmayin. Bunu size öneren insanlardan da uzak durun
brgl310 Maka_Paka neler neler dediler bana çocuk bu ismi kaldıramaz ismi çok ağır diye lohusalık döneminde çok zor şeyler yaşadım
herseySeninleguzel11 Böyle bir şey olsa idi Peygamber efendimiz SAV yapardi, Felak Nas surelerini okumamizı söylemiş Efendimiz,yoksa çocuklarıniza gizli isim koyun diye söylerdi. Dinde olmayan şeyi yapmadım yapmam.
Maka_Paka brgl310 Hiç kulak asmayın. Bunu öneren bu işlerle uğraşandır. Ben inanmıyorum isteyen koyabilir kendi çocuğuna diyip sıyrılın işin içinden
Omeruraz brgl310 evet bizde koyduk oğlum 3 isimli benim kuzenim hoca efendi ona danışarak koyuldu hatta 3. İsmi biz bile bilmiyoruz sonradan konur mu bilemedim sonuçta konmuş isim okunmuş kulağına bi cami hocasına danışın isterseniz
lceLady nescafebagimlisi 😀 Eskiler öyle yaparmış evet E mantıklı aslında büyü falan eskiden cokmuş Bende 3.cocuguma koydum ismi ama büyü amaclı değil. Annem cok istedi bende 2.isim olsun ama kimlikte olsun istemedim. Çift isim hiç sevmiyorum