moma23 Merhaba hanımlar🙋🏼♀️ kızım bugün 1 aylık oldu, dünden beri memede bir kavgası var tutuyor çekiyor sonra geri itip tekrar memeyi arıyor emiyo mu anlamıyorum 🙁 sütüm tazyikli geliyor sebebi bu olabilir mi? Çözümü var mı?
QueenMom__ moma23 tayziği başta azaltmak için iki parmağınızı makas yapıp öyle emzirin. Bi çoğu gidince akış normale döner o zaman elinizi çekebilirsiniz. Benim oğlumun genzine kaçıyordu resmen sonra makas yöntemi ve yanına uzanıp yatarak emzirme de buldum çözümü ✨
reyreylo moma23 aynısını ben de yaşıyordum ilk aylar. Nedenini çözemedim tam ya gaz geldiği için ya da tazyikten ama kıvranıp ağlıyorsa bence gazdan da olabilir. Çünkü sütün tazyiği geçtiğinde de aynısını yaptığı oluyor. O anda kakası veya gazı geliyor bence.
barinto Süt akış hızı etkiliyor bir emzirme danışmanına gidin bu durum 2-3 gün sürerse. Canınızı hiç sıkmayın ben de yaşadım çünkü. Evde savaş vermenın çok bi anlamı olmadığını anladım.
barinto Bebeğim 2 gün tutamadı memeyi sonra tuttu. Danışman meme reddi olan bebek tutmak için çabalamaz dedi. Krem vs sürüyor musunuz? Ondan da olabilir. Fazla süt de kaydırıyor. Bebeğe memeyi vermeden bebeğin ağzını da meme ucunu da iyice silin süt olmasın
moma23 barinto bilmiyorum yeniyim ve açıkçası endişe ettim gaz diyen var besin alerjisi olabilir diyen var ama en belirgini tazyikli süt boğazına kaçıyor ve korkuyor 🙁
barinto Evet şu an emiyor çok şükür bebek emmeden elimle biraz sağdım memeyi süt akışı normal olunca verdim. Benim de en büyük derdim kocaman olan meme ucu yaralarım
moma23 barinto lansinoh göğüs ucu kremini denediniz mi gerçekten çok iyi bide bebek memeyi doğru kavramıyor mu 😔
reyreylo moma23 zaten süt tazyikli geldiği için otomatik olarak gazlanıyor birden hepsi birbiriyle bağlantılı
QueenMom__ moma23 mama vs verme gelişiminde sıkıntı olmadığı sürece, neden bıraksın ki alternatif i olmazsa olması gerekeni o olacak sonuçta. Zamanla geçecek alışacaksınız birbirinize hiç merak etme 🙏