annesininkurabiyesi Angelangelll ne varki bunda benim oğlum yapmıyor ama koyabilir yani . Bana garip durum gibi gelmedi
Angelangelll pelline123 cok sık yapmaya baslamisti ozellikle tedirgin oldugu ortamlarda surekli yapiyordu
Angelangelll hallooo once arabalariyla oturarak oynarken son zamanlarda yerde yatıp tekerlegine bakarak suruyordu. Oturarak oynamak yerine surekli yatarak oynamayi tercih ediyordu
Eglenogren Angelangelll bilimsel olarak diyetin etkisi kanıtlanmamış olsa da faydasını gören çocuklar var fakat siz sadece diyete bel bağlamayın bence önceliğiniz eğitim olsun. Diyet, spor aktiviteleri, takviyeler vs ile de götürebilirsiniz süreci. Kolaylıklar diliyorum
refresher Angelangelll otizm tanısı aldınız mı bir profesyonel tarafından? Belki çocuğunuzda uyaran eksikliği vardı ve siz üzerine düşünce toparladı, belki de bir sorunu yoktu siz öyle zannettiniz🤷🏻♀️
Angelangelll refresher soyle soyleyim 22 aylikken birkac kelime konustugu ve konustugu seyleride konusmamaya basladigi icin gitmistik. Ve en buyuk sorun ismine olan tepkisizligiydi. Uyaran eksikligi denildi. Birkac ay ekrani kapattik felan sonra tekrar artarak bakmaya basladi en son subat ayinda korona olduk ve semptomlar cok artti. Yan bakma etrafinda donme. Ofke krizleri. Gozlerini cevirmeler. En sonda parktaki cocuklardan korkup kucagima atlamalar direk tekrar psikiyatriye goturdum. 3 ySindan once tani koymuyolar. Iki ay sonra tekrar gelin dendi ve o gun ben diyetisyen araciligiyla bu detox beslenme programin gectim. Cok sukur su an cok iyi durumdayiz. Bir bucuk ayda geldigimiz nokta Allaha sukur.
hallooo Angelangelll bizimki tekerlere bakmiyor dikkat ettim sadece suruyor.hatta sadece araba degil kumanda baska oyuncaklarinida yerde suruyor yatarak gunde 1 kere bazen hic yapmiyor.benim zaten surekli yatarak oynmasi canimı sıkmistir.suan sizinkine ne teshis kondu.kafam karisti k bakmayin
Angelangelll hallooo sizi cok iyi anliyorum bende birkac yerde bunun otizm belirtisi olabilecegini okumustum ve onceden yokken birden boyle oynamaya baslamasi canımı sıktı. Gunde birkere degildi bizimki 6-7 kezdi gunde. Ve tekerlegiyle ilgilenmeye baslamisti.
yaseminkaraca Angelangelll @merhaba canım bende birçok sayfayı takip ediyorum bi çok iyileşen videosu izledim başarı adımlarınızı bizimlede paylaşırmısınız nasıl bir diyet yaptınız nasıl ögünler nasıl başettiniz bu durumla lütfen banada yardımcı olun
hallooo Angelangelll surekli bebek arabasinda arabalari hep yandan goruyor dedim acaba o sekildemi bakmak icim yapiyor dedim.baktim kumamda sise ne varsa suruyor.hatta bazen rinnnnnn rnnnnnn ses cikariyor.havalar guzel yapmasina firsat vermiyorum.goz temasi var seslemimce bakma var komut var.herkesi bilir.kelimeside 5 10 civari.buyumeyene kadar bana rahat yok canim anlasildi
Angelangelll hallooo sizde en onemli seyler varmis. Isme tepki goz temasi komut alma. Iciniz rahat olsun belki donemsel biseydir
Dlk55blt-rdvn Angelangelll olur mu otizm iyileşir mi hiç! Malesef buna inanmayan otizmin genetik doğuştan geldiğine inanan annelerimiz var.Ama sizler sayesinde herkes bilinçlenip çocuklarına umut olur inşallah☺️
hallooo Dlk55blt-rdvn psikkolojim bozuldu.yerde yatma postu goruyorum sonra bi bakiyorum otizm teshisi almis.bakiyorum cocugum normal.sizinkide boyle oyuncaklariyla bazen yatarak oynuyormu
mrsjale Angelangelll benim oğlum daha 18 aylık , tüm seslere ismine falan tepki veriyor bi kaç kelimesi var sadece ama herşeyi anlar evde ki herşeyin yerini bilir dikkatli de bir çocuk . Ancak yazdıklarınızı okuyunca birşeye takıldım ‘ özellikle müzik açtığımızda ‘ etrafında dönüyor ama yan bakarak , bu bir otizm belirtisi mi ?
Angelangelll mrsjale yok zannetmiyorum bizimki normal zamanlarda muzik yokken donerdi surekli. Parmak ucunda yururdu. Ve normal zamanlarda yan bakardi kapıdan cikarken telefona bakarken felan
Dondurmalikahve mrsjale Canım bu konuları çok araştırmış biri olarak sana söylüyorum her etrafta dönmeye hatta parmak ucunda yürüme sadece otizm belirtisi olarak adlandırılmaz bu dönemde oynamayı keşfediyor diye düşünülür hatta tekerlek çevirme de başlı başına bir otizm belirtisi değildir. Mesela otizmde adına bakma durumu çok önemli ama her adına bakmayan çocuğa otizmli diyemeyiz çünkü dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan çocuklar da adını zor bakıyor tabii bir otizmli çocuk gibi değiller. Bı de şu var uyaran eksikliği de otizmle karıştırılıyor.
Angelangelll hallooo sadece bi belirtiyse takılmayin. Bizimki isme tepkisizlik etrafinda donme yan bakma kelime azligi bircok belirti oldugu icin boyleydi
Dlk55blt-rdvn hallooo yani çok yapmasa da keyfine göre öyle oynadığı da oluyor.Siz dedikleri gibi diğer önemli belirtilere odaklanın. İsmine tepki var mı, takıntılı hareketleri, gözlerini kaçırma, iletişimde çaba sarfetmeme vs
hallooo Angelangelll kukuli.izlettinizmi hic.kukuli hic masum degil Gozlerini bi acayip yapiyor kendi etrafinda donuyor.cocuklar taklit ediyor onlari sonra otizm deniyor..