muzicelerim2 onun belirli yöntemleri var öyle her muayene tetiklemiyor. Benim ilk gebeliğim oğlum 37+5 te ilk muayenemi yaptı 3 cm acilman var %50 yumusaman var dogurmazsin daha dedi gönderdi. 40 haftalikken tekrar yaptı 4 cm acilman var %70 yumusaman var dogurmazsin dedi yine gönderdi ama ben giyinirken anneme kapıda ben gerekeni yaptım gece 2 ye kadar sancilanabilir artık vakti saati demiş. Bana annem bunu hiç söylemedi. O gün gezdim eğlendim eve 9 da geldim 10da uyudum 10.30 ta sancılandim derken nisanim geldi gece 2de hastaneye gittik doğum başlamışti ertesi güne doğurdum. Kızımda hiç muayene olmadım onun doktoru baskaydi ilkini dogurduysan ikinciyide dogurursun sancin suyun nişanın gelmezse çatı muayenesi yapmam dedi ama 10 haftalıkken mesela yoğun bir kanamayla hastaneye yatisim yapıldı o zaman hem elle muayene oldum hemde aparat takip baktılar hiçbir şey olmadı 37.haftamda nisanim geldi o zaman doktorum zaten hastaneye çağırdı muayene etti 5cm açılma %90 yumuşama olunca salamam dedi sonra membran sıyırma işlemi uygulandı sancılarım başladı 8 saat içinde kızımı doğurdum