nurays Gece 12 gibi ateşi başladı bizimkinin önce kısa kol zıbınla durduk sadece sonra 40 a çıkınca atletle bıraktım tamamen soymadım açıkçası çünkü bronşit olma riski de oluyor sonrasında, bi kapta su ve yıkanmış 4-5 adet ıslak mendilini aldım yanıma sürekli ıslatıp sıkıp alnına koltuk altlarına diz kapağı altlarına 20 saniyede bir değiştirip bıraktım çok ateşlendiği için çok üşüyordu meme teklif ettim tuttuğunda emerek uyuyordu ıslatmak daha rahattı yoksa ağlıyo ve izin vermiyodu. Kusması çok oldu altından bezini çıkardım bez ateşi yükseltiyo, düşmesine de mani oluyo cünkü, direk çıtçıtını kapattım ince müslin örtü aldım yanıma çiş durumları için altına da kundak bezlerinden sarıp ful kucağımda sabahladık. bacakları daha cabuk soğuyo hemen müslin bezi örtüyodum, bazen atleti kaldırıp göbeğini de açıkta bıraktım. Ateş takibini kulaktan yaparım hep ama bunun kadar hızlı yükselen görmedim 37 düşen ateş 5 dk sonra 38.5 oluyodu. 4 saatte bir calpol verdim ateşi çok yükseldiği sıradaki dozunu bir bucuk iki çay kaşığına çıkardım(bi zararı olmaz artırmanın). En güzel yanı sürekli takip ederek mendille ıslatarak kademe kademe düşürdüm ateşini her 1/1.5 saatte bir 1 derece düşüyordu ateşi önce 39 larda gitti geldi sonra 38 lerde gitti geldi derken sabah 7 de çok şükür düştüğünü gördüm.
ekstra bekledim hemen yükselebiliyor diye, baktım yükselmiyor kısa kol ve incecik pijama giydirdim. Ateş 37 ye düştükten sonra ayaklar buz gibi oluyo çorap giydirdim, bezini de bağladım bekledim. Ter attığını görür görmez rahatladım ilk defa koca insanlar gibi ter attı bebeğim sonra bi daha da yükselmedi çok şükür.
Ayrıntılı yazdım bi faydası olur diye. Burda genellikle bu aşıyla alakalı saçma sapan bi sürü post açmışlar yok fiyatı yok hangisinden kaç doz diyerek en çok konusulması gereken konuda o kadar az yorum gördüm ki biz yaptırmadan önce tarama yaptım bomboştu. Yaşadık ve öğrendik inşallah sonraki dozlar bu kadar ağır geçmez ve bebişlerimize şifa olur 💛