NewMomm1 Arkadaşlar merhaba çiğ sütler hep 3 litre satılıyo bana çok fazla bu pastörize edilmiş sek sütten yoğurt yapan var mı nasıl oluyor
atesarp NewMomm1 bende aldım 3 lt bebisin yedigi zaten bikaç kaşık gerisi ziyan olacak bir de yaptigimiz yogurdu 3 gun verebiliyormusuz öyle yaziyor nette her 3 günde bir yogurtmu yapicaz
muazinannesii NewMomm1 neden fazla gelsinki yapın sizde ev yogurdu yiyin en saglıklısı bebeğiniz kac aylık bu arada?
Yenianneyimm NewMomm1 ben küçük kavanozlara mayalıyorum 1lt den 7 kavanoz çıkıyor günde bir kavanoz yiyor 8 ayından beri activa ile mayaladım bir kere aylardır ondan çıkardığım mayayla mayalıyorum çok güzel oluyor bebeğim severek yiyor
NewMomm1 atesarp bana 1 lt süt yetiyor bu yüzden daha oğlum 4 buçuk aylık doktor ek gıda önerdi mama ile beslendiği için ama sadece bir kereliğine yoğurt deneyeceğim yiyebilecek mi diye az bir şey. Onun için çok az yapmak istiyorum
muazinannesii atesarp öyle birsey yok bende yapıyorum kavanozlara mayalıyorum taptaze oluyor 1 hafta yiyoruz bence 3 lt cok değil eşimde bende ev yoğurdu yiyoruz. Yarım litrelik kavanozlara mayalayın bi kavanoz bitince digerini açın taptaze oluyor
NewMomm1 muazinannesii 4 buçuk aylık doktor ek gıdaya başla dedi çok az yoğurt denemek istiyorum yiyebilecek mi diye bana göre hala erken çünkü. Sadece ufacık tattırıcam tepkisini görmek için bu yüzden az istiyorum
muazinannesii NewMomm1 anladım henüz küçükmüş evet sadece tadına bakıcaksa önce 1 lt yapın. Benimki 9 aylık gunde bi kase yiyor o yuzden sordum.
atesarp muazinannesii oyleyse daha iyi bende yeni ek gidaya gectim kucuk bebek kavanozuna mayaladim cunku kucuk daha 1 lt bile bitiremez bizde yogurt pek yemeyiz
kimbumadam NewMomm1 Sokak sütü zaten zararlı ( eğer güvendiğiniz yerden almıyorsanız ) İçim pastörize ve ada süt kullanıyorum. Maya olarakta activia💚
fizikcianne kimbumadam merhaba activa nasıl oluyor. Marketlerde sarılıyor hani küçük danone kutusu gibi o mu?
fizikcianne NewMomm1 peki activiayı her mayalamada kullanıyor musunuz yoksa kalan yoğurtla mi yapıyorsunuz diğer seferki mayalamayı
NewMomm1 fizikcianne bende ilk kez yapacağım arkadaşım her seferinde activiamile yaptığını daha güzel olduğunu söyledi
rabia2_ NewMomm1 ben çig inek sütünü 5 kilo alıyorum pişirmeden şişelere dolduruyorum küçük şişelere dondurucuya atıyorum kullacagim zaman buzunu çözdürüp çıkarıp kaynatıyorum sonra yoğurt yapıyorum güzel oluyor
kimbumadam rabia2_ Tadı güzel olur zaten sadece bakterilerin hepsi kaybolmuyor ama vitaminlerin %70 i kayboluyor. Kendimiz için olsa önemli değil ama bebişler için mutlaka pastörize tercih edilmeli💚