SerraD-1823 bence farklı bi dpktora göster derim. Ne demek peynir ye diğerlerini yeMe. Saçmalamış. Bizim alerji 3aylıkkrn teşhis edildi. 8ay sıkı diyet yaptım ve çocuk resmen yeniden doğdu. Süt ürünlerini hiçbirşeklde yemedm doktor doktor kontrolünde. Eğer inek sütü alerjisi varsa zaten süt, peynir yoğurt kefir tereyağ kesinkes yasak zaten. Dana eti de çapraz alerji oluşturacağından o da yenmez.
ben kurbanda normalinden daha çok kırmızı et tükettiğim için yüzü kıpkırmızı oldu, ondan sonra biz zaten teşhisi koyduk. Normalde mukuslu ve gürültülü kakası , kusma, ne kadr çabalasak da çok az kilo alması belirtilerimiz vardı şüpheleniyordu doktor alerjiden ama gözlemeye devam etmiştik. Kurbandan sonra yüzü öyle olunca tamamiyle teşhis kondu. Sıkı bi diyet ile çocuk bir ay içinde toprladı ve kilo almaya başladı kaka düzeldi yüzü düzeldi tekrarlamadı. Biz açmaya 10.ayda bende başladık ama bir ay psikklojk olark yiyemedm süt ürünleri( çocuğum için kendime nasıl yasakladıysam artık yersem zehirleneceğim gibi hissediyordum). 11. Ayda buzluktan çıkarıp hep birlikte yediğimz köftenin aslında dana köfte olduğu u sonradan farkednce alerjimizn aslında düzeldğini farkettk. Şuan turp gibi maşallah.
Velhasıl, süt içme ama peynir ye gibi bbi durum aöz konusu değil. Peynir olunca içinde proteinler hala duruyo. Boşu boşuna size anlmsız bir diyet uygulatıyo olabilr çocuk için de zaman kybı olrblr