mammyyss Ben kendim alerjik astım hastasıyım 9 aylıkken teşhis konulmuş.
Astımı tetikleyen alerjenleri bulacaksınız sonra onları hayatınızdan tamamen çıkartacaksınız.
Mesela toz, parfüm, deodrant, polen, ev akarı, yünlü eşyalar( yorgan, yastık veya halı gibi.) yumuşatıcı.
Sonra evde çamaşır kurutmayacaksınız petek üstünde falan aşırı tetikliyor astımı ( evdeki perdeleri nemli astım ocak ayında peteklerle kurudu o gece hastanelik oldum atak geçirdim tıkandım öksürükten.)
Fazla koşmayacak, terli kalmayacak vs vs.
Bal ve pekmez vermeyin öksürük için benim doktorum bronşları daha cok tıkadığı için astımı olan insanlar özellikle baldan uzak duracak demişti.
Keçiboynuzu alıp verin içindeki çekirdekleri ile yedirn mümkünse baya rahatlatıyor ben atak sonrası yiyordum atak geçirirken öksürükten morarıp hastanelik olduğum için vaktim olmuyordu genelde.
Eğer doktor arayışında olursanız istanbuldaysanız da tr en iyi çocuk/ bebek alerji ve astım doktorunu önerebilirim size. ( Yanlış teşhisten kurtardı ve hayatımı kurtardı.)
Kendisi benim kurtarıcımdır ama 16 yasına kadar bakıyor sonra göğüs hastalıklarına geçiş yapıyorsunuz. ( şimdi ki doktorumda yetişkin astım üzerine prof ilaç sevmez, vermez gerekmedikce aşırı tıkanıklık yoksa verirsede tek 1 ilaçla kortizonsuz çözer olayı 👌ama sizin bebeğinize su an bakamaz 16 yaş ve üstüne bakıyor şimdi ki doktorum.)