mombabyy merhabalar, ben hamileliğimin ilk 5 ayında sigara kullandım. Bunun için bahane sunmayacağım ama sizi anlıyorum. İçmediğimde aşırı yoğun stres yaşıyordum fakat detaylı ultrason taramasına ilk girdiğimde doktor bebeğimin aşırı hareketsiz olduğunu söyledi. Bunun üzerine çok detaylı bir araştırma içerisine girdim. Zararını tahmin edemezsiniz. Bebeklerimiz hamilelik sürecinde doğrudan doğruya bizden besleniyor. İçtiğiniz su dahi ona etki ediyor. İstediğiniz kadar vitamin, yoğurt vs ne önerseler onu da alsanız asla zararını indirgeyemezsiniz. O yüzden lütfen bırakın. İlerde onun hayatı boyunca yaşayacağı bir rahatsızlığa siz neden olabilirsiniz. Beni güçlüce sirkeleyebilen olmadı çevremde. Ben okudukça bu yaptığım hatanın ağırlı altında ezildim. Bebeğimde şu an için görünürde bir sıkıntı yok gibi olsa da biliyorum ki ilerde bir yerde sorun yaratacak. Hamilelik çok mühim bir dönem. Yalnızca 9 aydan oluşuyor ve bebeğinizin en en hızlı geliştiği dönem. O yüzden kendinizi zorlayın ve bebeğinizin iyiliği için bırakın. Daha önce yapmışsınız, yeniden beden yapamayasınız? Dilerim sağlıkla büyür yavrularınız ❤️