Umran45 kavanoz mamalardan hiç vermedim. İlk ek gıdaya yoğurtla başladım küçük kase de verdim sonra muz ezdim muzlu yoğurt yapıp verdim 4. Ay bitene kadar yoğurtlu şeyleri daha çok yedirdim 5. Ayında da kahvaltılık vermeye başladım yani yumurta sarısı ufacık şekilde de peynir tattırırdım annem arada çay maması yapardı eskiler böyle yedirirdi derdi 😃parmağımla da hafif tattaki şeyleri tattırdım hep. normalde 6.ayda başlarlar yumurtaya ama ben erken başladım doktora anlatınca da çok güzel kilo almış kızın ne veriyorsan öyle devam et demişti. Bide ben 4.aydan sonra bütün meyveleri verdim çilek bile verdim alerjisi yoktu birşeye ve erkenden böyle şeyleri verdiğim için dişi geç çıkmasına rağmen herşeyi rahat çiğniyordu. 6 aylık olduğunda da artık çorbalara başladım ama 1 yaşına kadar kızıma ayrı yemek yaptım salçalı yemekleri ona salçasız şekilde yaptım çorbaları da öyle sonrasında da zaten biz ne yiyorsak oda onu yedi. Bence kavanoz mamaları vermeyin kendiniz yapın. Ben 4. Aydan sonra bir yere gideceğim zaman kızıma o zaman hangi meyveler varsa püre gibi yapardım içine yoğurtta koyardım karıştırıp kavanoza koyup yanıma alırdım evde de aynı şekilde kızıma meyveli yoğurtları böyle yapar yedirirdim 😊