Çiğ Patatesten Pratik Gül Börek
Malzemeleri
3 adet patates
1 adet soğan
1 yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Kırmızı toz biber
Pulbiber
Karabiber
Nane
Öncelikle yufkalara sürülecek harcı hazırlayalım. Bunun için 1 yumurta, 4 yemek kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve bir tutam tuz iyice karıştırılır.
İç malzemeyi hazırlamaya gelecek olursak; patatesler ve soğan soyulur, rendelenir. Çok suyu çıkıyor rendeledikten sonra elinizle suyunu sıkmanızı tavsiye ederim.
Daha sonra içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ ilave edilir. İstenilen baharatlar ve tuz ilave edilerek karıştırılır.Sonra istediğiniz gibi sarın.İster kalem ister gül,ister tavada hepsine olur.