arsentopik Besin alerjımız var yumurtayla acmaya başkadık bugun ilk kez kaynatılmış yedım yagda kızarmış va yenılbılıyormu
mimnice arsentopik biz de bugün yumurtaya alerjisi olduğunu öğrendik çocuğunuz kaç aylık besin alerjisi ne zaman geçebiliyor merak ettim?
Melo29 arsentopik ben alerji doktoruyla süreci yürütüyorum yumurta diyetini şöyle açtık 5 gün 1 yumurtalı kek yaptım 10 dilimden bir tane yedim 5 gün sadece haşlanmış yumurta sarısı 5 gün haşlanmış yumurtanın tamamı Şimdi aynısını bebeğime yapıyorum
Mavii90 arsentopik ben de yumurta diyetimi açtım, şuan haşlanmış tam yumurta yiyebiliyorum ama omlet pankek menemen tarzı şeyler yasak demişti doktorumuz. Kızım 8 aylık
esmerimkiz arsentopik bizimde yumurtaya alerjimiz vardı ilk başta keklerde börek çörekleri tarzı şeylerde denedik bir sıkıntı olmadi 3gun üst üste haşlanmış yedim bir sıkıntı çıkmadı aradan bir müddet geçti tavada denedim 3gun boyunca sıkıntı çıkmayınca devam etmeye başladık yumurta yemeğe
mimnice arsentopik bizim alerji olayını bi ay önce tanı koydular 4 aylıktı şimdi 5 aylık alerji etkisi ek gıda döneminden sonra geçiyor diye duymuştum ben de sizin için de çok erken sanki 9. Aydan sonra denenmeli diye okumuştum bir doktorda ondan sordum size kaç aylıksınız diye
arsentopik Melo29 bnde sordum fırınlanmış olarak mı başlıyayım diye bunlar xaman kaybıdır direk ye dedi bende arafta kaldım
Melo29 arsentopik bu arada bizim de 4. Ayda deri testiyle teşhis kondu ben 1 yaşında tekrar deri testi yaptırdım temiz çıktı ona rağmen önce kendimde sonra bebeğimde açmaya başladım
mimnice arsentopik yok kendi doktorunuz dediyse o doğrudur sadece görünce şaşırdım her doktor farklı bişey diyor vallahi
Melo29 bussyy1710 ben şu an sadece derisini takip ediyorum egzama olacak mı diye alerji teşhisi konduğunda da sadece egzaması vardı başka bir tepki gösteriyorsa da ben anlayamıyorum mesela huzursuz olsa anlayamam çünkü genelde huzursuz 😂
Mavii90 arsentopik uzun süre pişmemiş oluyorlar yani pişme süreleri kısa olduğu için çiğ kabul ediyor.. Haşlanmış yumurta en az on dk kaynayacak dedi mesela.