gzmkck bende sordum dahil oluyo dediler işsizlik maaşı alcam diyr sevindim basvurdum kabul olmadı günüm yetmedi dahil edilmemiş
eraysen bseceylan ücretsiz izinde sigorta ödemeniz devam etmediği için dahil olmuyor sigortası yatan günler dahil olur sadece yani raporlu olduğunuz doğum izni gibi ücretli izinli olduğunuz tarihler
Laydaren bseceylan Neden öyle dediler anlayamadım. Dahil edilmiyor çünkü. Bu sebeple dava kaybeden personelimiz de oldu. Aldığı ücretsiz izinler sebebiyle yılı tamamlanmamıştı mesela. Ama yılının tamam olduğuna ve tazminatını almak istediğine dair dava açtı. Şirket ücretsiz izin formlarını sunup davayı kazandı. İyice bir soruşturmak gerek bunu.
defnegynk bseceylan onda son 1 yılda 120 gün diye biliyorum. Ama işsizlik maaşını hakedebilmeniz için önceden 600 gün primi geçmiş olmanız gerekiyor. Evet 600 güne dahil oluyor. Siz ücretsiz izine de ayrılsanız hala çalışıyor olarak gözüktüğünüz için sigortanız yatıyordur. Beni de 31 Aralık 2022 de işten çıkarmışlardı. Çıkışınız yapılınca. Zaman kaybetmeden başvurunuz yapın ne kadar geç yaparsanız ödeneğiniz kesiliyor. Ben 9 Ocak 2023 de yaptım o ay 21 günlük ücret yatırıldı.
Laydaren defnegynk hala çalışıyor olarak gözüktüğünüz için sigortanız yatıyordur. Ücretsiz izinde sigorta yatmaz.
kubra5461 Sevnurr e devletten de yapabiliyorsunuz yada direk belediyelerde sgk kurumu için yardımcı olan kişiler oluyor onlarda yardimci olabilir
MihraEliff Benimde dün iş cikisim verildi işten istifa nedeniyle ben 4 senelik çalışanım işsizliğe başvurmak istiyorum ama bi başvurma süresi felan var mı bilginiz var mı kızlar birde çıkar mı bana işsizlik bilmiyorum istifa nedeniyle çıktığım için
Mercimek26 bseceylan önemli olan son 3 yılda 600 gününüz var mı ? 6 ay ücretsiz izin bittiği tarihten itibaren öncesini ücretsiz izinleriniz hariç bir sayın e devletten 600 gün oluyor mu diye
MihraEliff Mercimek26 evet kendim ayrıldım dogum iznim bitti senelik izne ayrıldım oda yeni bitti dün de cikisim verildi gerçi şuan yazılı bir istifam yok istifa olarak gösterip cikartildim