Herkese merhaba, benim de kaygı listem biraz uzun, tüm anneler gibi…
Bebeğim 7 aylık. 10 kg. Kollarını çok geriyor. Oyun oynarken(sar makara gibi) ellerimi çok sıkı tutuyor ve kollarını sopa gibi yapıyor. Asla dirseklerini bükmüyor. Üzerini değiştirirken de tam tersi, kolları dirsekten bükükse asla kolunu düz tutmamı istemiyor. Kucağımıza aldığımızda iki kolunu da çok geride tutuyor(kabadayı gibi). Bazen ağzı bir tarafa kayıyor gibi oluyor(özellikle ağlarken) Elleriyle cisimleri tutabiliyor ama kolları kasılıyor gibi (kilodan olduğunu düşünüyorum)Bazı tanıdıklarım çocuk kendini çok kasıyor neden böyle diyor. Her ay kontrole gidiyoruz, dr olumsuz bir şey söylemedi. Ancak hala sırt üstünden yüzüstüne zor dönüyor. Hiç istemiyor gibi. Yüzüstünsen sırt üstüne hiç dönmedi. Tummy time asla yapmak istemiyor. Yüzünü yere vuruyor. Dikkatini çekecek birşey yaparsam daha uzun(3-4 dk) tutuyor kafasını havada. Destektekli oturuyor. 2 ay önce kollarını iki yana açarak kasılma hareketi yapmaya başlamıştı. 2 kere eeg çekildi birşey çıkmadı. Şu an o hareketi çok az yapıyor. Algıları açık, gülüyor, babıldama yapıyor. Ce e oyunu yapınca gülüyor. Aynada kendine bakıp gülüyor babıldıyor. Evde kedimiz var, onu da takip ediyor. Fakat oyuncaklara pek ilgisi yok. Sürekli parmaklarını ritmik olarak hareket ettirip kendi parmaklarına bakıyor. Kalem tepesine basar gibi üst üste hareket ettiriyor. Başka insanların parmaklarına karşı da çok ilgili. Bacaklarını çok oynatıyor ancak bunun dışında çok hareketsiz. Koyduğumuz yerde yatıyor. Sağa sola kendi isteğiyle dönmüyor. Ayaklarını kaldırıp yeni yeni tutmaya başladı.
Kollarını germesi normal mi? Sizin de bebekleriniz böyle yapıyor mu? Dönebildiğini biliyorum. Sizce tembellikten dönmüyor olabilir mi? Yüzüstünden sırt üstüne dönememesi kollarıyla ya da kilosuyla alakalı olabilir mi? Bu kollarındaki kasılma hareketine epilepsi olabilir demişlerdi birşey çıkmamıştı. Ancak bu durum beni aşırı kaygılı hale getirdi. İnternette yazanları okuyup korkup üzülmek istemiyorum. Diğer annelerin fikirlerini ve deneyimlerini merak ediyorum.
Herkese teşekkürler.