agzimizintadikacmasin alakası yok bak cahile anlatır şekilde anlatıyorum😂 müfredat tüm ülkede o sınıf düzeyinde uygulanan zorunlu programdır mesela 1. Sınıflarda e,l,a seslerinin öğretilmesi ve öğretim sıralaması tüm ülkede özel devlet okulu fark etmez, aynıdır. Fakar okul öncesinde öğretmene kazanımlar verilir öğretmen bu doğrultuda kendi insiyatifiyle program hazırlar, her yaş düzeyinde ve ülke genelinde farklıdır, okuldan okula bile farklıdır Meb bunu yapacaksınız mutlaka diye zorunlu tutmaz öneride bulunur. Bu yüzden buna program denir müfredat değil. Müfredata uymak zorunludur ama programda esneklik gösterebilirsiniz. Örneğin 1. Sınıfta öğretmenin sınıfın düzeyi uygun değildi E sesini öğretmedim deme şansı yoktur ama okul öncesi öğretmeninin sınıfın düzeyine uygun değildi eğik çizgi çalışması yaptırmadım demesi mümkündür. 1. Sınıfta öğretmenin ben müfredeta uymadım A sesini başta anlattım demesi mümkün değildir ama okul öncesi programında öğretmenin çocuklara seslerden önce kalem tutmayı öğrettim demesi mümkündür gibi gibi. İşte müfredat ve program farkı budur. Ha öğretmen olmayan birine bu bilgiyi vermek gereksizdir nasılsa kullanmanız gerekmeyecek de öğretmenlik deformasyonu işte. Ben Daha fazla saçma şey görmek istemiyorum ve sizi engelliyorum ama siz en azından çocuğunuzun okul hayatıyla ilgili bişey öğrenmiş oldunuz ne mutlu bana, iyi günleeer🫶🏻