Ve toplum olarak durumumuz içler acısı. Sağlık raporunu sağlık sorunu olmadan almayı hak gören, illegal bir durumu normaleştiren insanların olması gerçekten şaşırttı beni. Öğretmene saygım sonsuz ama devletin sana tanımlamış olduğu bir hakkı ihtiyaç dışı kullanmak, nerden bakarsanız bakın etik değil. Benim vicdan yaptığım sebepler kendim ile ilgili. Derin düşündüğüm için ihtimalleri düşündüğüm için. Ama düz olarak bakarsak olaya bunun doğru bir yanı kesinlikle yok. Çocukları yalan bir raporla ihmal etmeyi göze almak bir öğretmenin vicdanına ağır gelmeli. Bu bir kere olmuş bir şey değil. Bir hafta rapor aldığı da oldu. Perşembe den hafta sonuna bağlamak için de. Göz ardı ettim hepsini ailesi var diye. Sormadım sorgulamadım. Ama emin olduğum sadece tatile gitmek için aldığı en son ki rapor, bir veli değil bir vatandaş olarak kanıma dokundu. Sanki kandırılıyormuş hissi ve hakkımı arama isteği uyandırdı. Benim öğretmen tanıdıklarım var ateşliyken okula giden. Kaza geçirse de 3 gün sonra çocuklar geri kalmasın diye raporu uzun tutmayıp okulda eğitim veren. Keşke atanmayı sadece teorik sınavlara tâbi tutmasalar. Keşke her yıl psikolojik testlere tâbi olsalar. Kadrolar açılıp atanmayı bekleyen işini hakkıyla vicdanıyla yapabilcek öğretmenler eğitim verseler çocuklarımıza.