Sadece_nil
Öğretmenlik yalnızca bir meslek değildir. Siz de birilerini bilgilendirdiğiniz için kısmı öğretmenlik yaptığınızı iddia edemezsiniz. Velilere bilgilendirme yapmanız çok hoş. İnsanlar bilinçli olsun tabiki. Her bilgilendirme yapan kişiye de öğretmenlik yaptı diyemeyiz. Tıpkı kendi kendine iğne yapmayı öğrenen birisinin ben de iğne yapıyorum o zaman ben de hemşirelik yapıyorum demesi gibi olur. Öğretmenliği kutsallaştıran tek başına ben değilim.
“Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır.”
"Cumhuriyet sizden “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller ister. Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır."
“Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.”
“Dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır.”
M. Kemal Atatürk