kaansmom çevrem de böyle kursa giden çocuklar hep bir problem yaşıyorlar. En basiti komşumun kızı gidiyor, ama asla gitmek istemiyor. Ağlıyor gitmemek için. Kızımla aynı yaştalar. 5 yaşında ikisi de. Benim kızım her gün okula gitmek için can atıyor hasta olduğunda bile gitmek için ağlıyor. Bunu nasıl başardınız diyor bana. Diyorum ki öğretmeni çok iyi çok ilgili sürekli oyun ve etkinlik yapıyorlar yapmak istemediğinde asla zorlamayıp ogretmeni bana haber veriyor, hatta evde etkinlik yaptırmayın sıkılmasın soğumasın okulda yapmaya başlar diyor. İkisinin arasında ki en temel fark bu. Diğer tarafta daha şimdiden bir rekabete giriyorlar biri Kuran’a gecti işte pasta yapıldı kutlama yapıldı ben yapamıyorum algısı var cocukta mesela. Biri dua ezberledi annesine anlatıyor. Ben ezberleyemedim o ezberledi diyor. Buda zor geliyor çocuklara. Bir de evde çalıştırın olayi var tabi. Evde annesi zorlaya zorlaya ezberlesin diye ugrasiyor. Hatf calisirken digerlerinden geri kaldigini düşünerek kızıyordu bile bazen. Cocuklar bu kadar sorumlulugu kaldiramiyor. Şuan bu durumdan dolayı kresten aldı komşum. Bu değerler öncelikle evde öğretilmeli belirli yasa geldiğinde çocuğun da isteği dahilinde kursla pekistirilmeli diye düşünüyorum:)