Atlasligunler YILDIZYILMAZARGUNKUYUCU öyle soracaginiza iki dakika netten bakabilirsiniz. Yada yetişkin bir bireyin yellenmenin anlamını bilmemesi de zaten garip.
Tatlican YILDIZYILMAZARGUNKUYUCU Kızzzz bayan neguzel kibarca yazmış sende boyle yazmayaydin iyiydi🤣🤣
Sevval2301 ikierkekannesiii çaresi yok abdest alırken ayakları fln kaldirdigin için bağırsakların rahatlıyordur aynı şekilde secdeye gidincede abdestten once bir kaç hareket yapabilirsin çok gazliysan cnm
ikierkekannesiii Sevval2301 namaz kilmasamda aynı şekil çok zorlaniyorum artık sürekli abdest almaktan
YILDIZYILMAZARGUNKUYUCU Sevval2301 osurmanın neyi garibinize gitti gayet insani bir durum yani. TDK da adı osurmaktır arkadaşım memeyi göğüs diye yumuşatıp anlamından uzaklaştırmak gibi buda.
Sevval2301 ikierkekannesiii belki bağırsaklarınizla ilgili bir sorun vardır gösterin bence yada gaz yapacak yiyecek içecekleri tuketmeyerek bir mühlet perhiz yapabilirsiniz
ikierkekannesiii Sevval2301 sorun var kuzum evet doğru ilaç kullanıyorum kullanmadan öncede ayniydi da muhlet perviz nedir
PamukPrensesannesii ikierkekannesiii Kusura bakmayın ama çok komiğime gitti 😅 Arkadaşın dediği gibi birkaç hareket yaparsanız iyi gelebilir. Ben de çok gazlı olduğum için sizi çok iyi anlıyorum şuan. Genelde yemek yedikten sonra daha çok olduğu için ,yemeği namazdan sonra yerseniz o da olabilir. (:
queens Bir yerde okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama abdestini güzelce alıp namazını kılarken istemsizce sessiz ve kokusuz gaz kaçırırsanız tekrar abdest almanıza grek yok namazınıZı tamamlayabilirsiniz bir sonraki vakitte tekrar abdest almalısınız
Menessasmom queens ilk defa böyle bişey duydum kaynak nedir acaba vücudumuzdan bişey çıktığı için abdest bozuluyor kokusuz ve sessiz olması neyi değiştirirki bence yanlış yönlendirmeyin. Sizin duyduğunuz farklı bi mezhepe göredir belki ama oda doğru değil ki
Boncuk-anne ikierkekannesiii afedersiniz bende böyleyim. Çare bulamadım gazdan sebep doktora gitmek lazım sanırım. Yapıp yapmadığımı hatırlamadığımda ben kesin yapmışımdır diyip tekrar abdest almak zorunda kalıyorum
ikierkekannesiii Boncuk-anne bende sizin gibiyim işte sürekli böyle ayağıma şu deysin deymesin bu şekil hep
YILDIZYILMAZARGUNKUYUCU Atlasligunler size mi soracağım ? Yellenmek zaten osurmanın anlamı garibinize giden nedir tam olarak ? TDK da asıl olan osurmaktır sizin Dil Kurumu fazla kibar sanırım
Atlasligunler YILDIZYILMAZARGUNKUYUCU evet bana soracaksınız. Hanımefendi o kelimeyi kullanmak istememiş ve siz dalga geçer gibi “ osuruyor musunuz yani” demişsiniz ve eminim buradaki amaç gerçekten ne olduğunu öğrenmek değil direkt olarak dalga geçmek amacıyla yazılmış. Ayrıca yukarıda göğüs ve meme örneği de çok yanlış. Memeye meme, göğüse göğüs denir ikisi farklı yerler onu da iki dakika netten bakıp öğrenebilirsiniz. 👌😌
Kelebekakkor99 YILDIZYILMAZARGUNKUYUCU 😅😇😇😅😅😅 kız bosver bu platformda doğru söyleyen direk tepki yiyo
Nobodyyy111 ikierkekannesiii bunun tek çaresi tutmak. Çünkü çoğu zaman aslında gazınız olmuyor şeytanın vesvesesi oluyor bu. Tutup düşünmemeye çalışın ibadetinize verin kendinizi. Koku ve ses duymadıkça yellenmiş hükmü olmuyor. Yani çoğu zaman şeytanın oyunu oluyor bu. Tuttuğunuz halde gaz çıktığını düşünüyorsanız dediğim gibi ses ya da koku olmazsa yellenme hükmü olmuyor
YILDIZYILMAZARGUNKUYUCU Atlasligunler birincisi siz tam olarak hangi vasfınızla bana soracaksın diyorsunuz? İkincisi lütfen önce ne yazdığımı anlayın zaten aynı şeyi söyledim bende memeye meme göğüse göğüs denir diye. Durduk yere neden dalga geçeyim onu anlamadım bazen insanların bir şeyi değişik şekilde söylemesi garibime gidiyor. TDK da asıl olan osurmaktır bunu söyleyince niye dalga geçmiş oluyorum anlamıyorum.
Sevval2301 Atlasligunler katılıyorum size saf sanıyorlar insanları. Dalga geçmek için yazıldığı bariz belli birde olmayan Türkçesiyle TDK felan diyor 😂
Nobodyyy111 fundayavz tuttuğunuz halde gaz çıktığını düşünüyorsanız koku ve ses çıktı mı ona bakın. İkisi de yoksa abdestiniz bozulmuyor.
YILDIZYILMAZARGUNKUYUCU Kelebekakkor99 çok haklısınız valla Tarkan’ın kurdu gibiler atılacak yer arıyorlar kendilerine 😂
Sevval2301 ikierkekannesiii mühlet perhiz değil canım :) mühlet zaman anlamında perhiz de diyet demek. Yani biraz diyet yapın gazsız şeyler tuketin
Liyosunannesi ikierkekannesiii bir süre diyet yapabilirsiniz demek istemiş gaz yapan yiyecekleri tüketmeyerek☺️
PamukPrensesannesii ikierkekannesiii Bir süre işe yarayabilir. Ben kilo vermek için 2 ay boyunca sabahları yulaf akşamları sadece salatal ve tavuk göğüs tüketmiştim. O zamanlar gaz sorunum azalmıştı. Ama diyeti bırakınca tekrar aynı hale dönüyor