Eylul301023 5 aylık oldug bebeğim bugün sabah öksürük sesine uyandım kalkmış yüz üstü yatıyor kendi kendine dönmüş sırt üstü boğazına da tükürüğü kaçmış onun sesine fırladim bundan sonra hayatta uyuyamam napabilirim dönmemesi için ?
Elfgrn Eylul301023 dönmesini engelleyemez siniz şuan ki gelişimde bunlar çok normal zamanla gücü geldikçe yüz üstü dönse bile kendini cevirebilecek o zamana kadar göz üstünde olması lazım
AegeansMom Eylul301023 malesef bişey yapamazsınız dönmeyi öğreniyor bebek. Engellemeniz bu beceriyi öğrenmemesi demek. Zamanla alışıcaktır korkmayın boğazına kaçırmamayı
sevdazekiidriskagan Eylul301023 hicbirsey gayet normal dönmesi. Dönmezse anormallik vardır.yuzustu dönünce zaten kendini yukarı kaldırır bir şekilde nefes alıyorlar merak etmeyin o kadar da tedirgin olmayin
Eylul301023 Elfgrn 1.ayindan beri yüz üstü yatıyor bugün ilk defa sırt üstü dönmüş uyanmış seste çıkarmamış belki etrafına bir şeyler koysam dedim olabilir mi
refresher Eylul301023 sırt üstü yatmak tehlikeli değil ki korkmayın asıl gözetim olmadan yüz üstü yatmamalı bebekler
Eylul301023 refresher çok teşekkürler doktorlarda sırt üstü yatirin diyorlar ama sanki öyle bogulurmus gibi geliyor 🙂
sevdazekiidriskagan Eylul301023 benim oğlum 5 aylık hiç hir sekilde şort üstü yatiramadim uyumadı ya yan yattı ya yüz üstü bende sürekli kontrol ettim 5 ay oldu hala aynı şort üstü yatmaz ya yan ya yuzustu
Eylul301023 minikkus434 teşekkürler hafif bir yastık koyarım ama kundak yapmam mümkün değil bebekken yapiyoduk ağlıyordu şimdi hayatta ne durur ne de uyur 😃😃
Rwerdst minikkus434 5 aylık bebek kundak yapılmaz. Motor gelişimini engellersiniz. En fazla 3 ay diyor doktorlar.
zk1611 Eylul301023 kundak zaten 6.aya kadar öneriliyorki o da çocuk dönmeye başlayınca yapmayın diyorlar o yüzden engellemeyede çalışmayın bizimkide hee türlü dönüyor ama kafasıno kaldırıyor ki zorlandığında ağlar diye düşünüyorım en azından bizimki öyle yapıyor
minikkus434 Rwerdst 7 24 kudaklı kalmıyor sadece uyurken okadar sıkı kundak da olmuyor yani uyurken gene canana biliyor yani kendi adıma konuşayım kızım beşik de ayağa filan kalkıyor uyanınca
Rwerdst Eylul301023 benim oğlan da sırt üstü yatmaya alışık. 5.aydan sonra arada yüz üstü yatardı aklım çıkardı🤣🤣 tüm uykusunda başında beklerdim 😅🤣 şuan 8 aylık canı nasıl isterse öyle yatıyor. Bazen yatakta 360 derece dönmüş bile buluyorum o kadar diyim size 🤷🏽♀️🤷🏽♀️🤷🏽♀️yani en fazla 1 ay engellersin. Sonra çok zor 🤣🤣 hatta bazen dönmeyince çığlık çığlığa kalkıyor. Dönünce geri uyuyor😅😅
Eylul301023 Rwerdst ahahaha böyle yüz üstü yatarken valla çok rahattım kussada çarşafa gidiyordu hemen şimdi sırt üstü yatirsam uyuyamam yapicak bişey yok kendi haline birakicam heralde 😃
Rwerdst Eylul301023 yok kız sırt üstü daha kolay aslında yana çeviriyorlar başlarını 😅 bende yüzüstü yatınca uyuyamıyordum ahahah