Yabangulu İki bebeğimde de ventolin kullandık o tür bi sorun yaşamadık hiç,biraz hareketlilik yaptı bebekte o kadar.Herkese farklı etki yapıyor demek ki .Geçmiş olsun bebeğinize
Morkekik Yabangulu Benim oğlumda da hareketlilik yaptı artı kalp çarpıntısı ve deride renk tonu değişikliği.
Zeynebsmom Morkekik ventolin bebeklerde çarpıntı yapıyor gerekli olmadıkça verilmiyor ama çoğu kez doktorlar veriyor seyreltilmesi gerekiyor. Ama kullanılıyor yani sık sık.. size de vermiş olmaları normal.Ali Emir olayında ise ventolini ağır şekilde uyguluyorlar çarpıntı yapıyor çarpıntı geçmeyince veriyorlar potasyumu kalbi sakinleştirsin yavaşlatsın diye peşinden parol da veriyorlar.. parolda kullanılabilirmiş normalde. Ama potasyum yüksek riskli.. yavaş yavaş kalbini durduruyor sanırım.. Allah korusun tüm bebekleri.. anlatması bile acı..
Morkekik Zeynebsmom Tek başına ventolin değil ali emire sebep olan tabiki ama o kalp çarpıntısını düşündükçe mahfoluyorum. Her ilaç sonrası aslında bir süre bebekleri gözlemlemek lazım. Hepsinin yan etkisi alerji riski var maalesef.
Sweetmomy0 Morkekik havasını mı kullandınız ? Ben havasını kullanıyorum kızıma 15 aylık suan şurubu mu varmış anlatamadım Ali emir bebeğinde böyle olmuş yeni okudum ama algılayamadım stres oldum
Morkekik Sweetmomy0 şurup ve hava olarak iki çeşit var sanırım. Ben şurubu kullandım ve tek seferlik yani 2,5 ml de bu etkiyi yaptı.
Nurrcem Morkekik yaaaa 2 hafta önce bizde kullandık bişey olmadı çok ama çok kızdım doktorumuza!!! rutın kontrole gittiğimizde soracağım allahtan ki az az verdim.. zatiden de vermişti sanırım hep aynı ilaçları veriyorlar
Hsrtkc Morkekik mrhb benim kızım 4 buçuk aylık balgam öksürük hepsi vardı göğsüne inmişti antibiyotik kullandık ama bir işe yaramadı. Annem kızıma her akşam göğsüne veya sırtına bal sürdü üstüne nane döktü ve gazete kağıdı kapattı kısa sürede hiçbirşeyi kalmadı Allah’a şükür 🙏
Morkekik Hsrtkc Çok teşekkür ederim. Bende denicem ama umarım izin verir. Altını bile bezlerken savaşıyorum 😀
Balkupummm Morkekik Merhaba bugun doktor oglumada ventolin yazmis burda ogrendim yan etkilerini onun yaninda atbytk ve ates dusuruculerde yazmis doktor banada ustune basa basa 1 cay kasigi ver dedi ama suan bunlari okuduktan sonra cok korkuyorum hirilti icin verdi bize acaba onun yerine prospan iyi gelir mi balgam soktururmu
Hsrtkc Morkekik sırtında zorlana bilirsiniz göğsüne sürmek daha kolay akşam yatmadan sürüm sabah bi duş 2 3 günde düzelir inşallah
Balkizannesi Morkekik çok geçmiş olsun bebişinize 🤲🏻💕 benim kızıma doktoru öksürük iç in prospan verdi bitkisel şurup iki gün de kesildi öksürüğü çok şükür
aysenurkerem Balkizannesi bizimde doktorumuz ventolin ve klamoks verdi kusmaya başladı çocuğum hangisi yan etki yaptı bilmiyorum ama öksürüğü için bende prospan kullanacağım kesinlikle öksürüğe çok iyi geliyor
Morkekik Balkizannesi Çok teşekkür ederim. Sonradan gittiğimde doktor Bizede prospan önerdi zaten. Ama artık güvenim kalmadığı için önce araştırdım sonra verdim. İnşallah faydasını görürüm.
Eda95 Morkekik çok korkuyorum birgün böyle bir olay yaşamaktan Ali Emir cinayetini biliyorsunuzdur belki beni O kadar etkiledi ki tabi o annenin cigerinin yangının yanında bir hiç benimki belki ama rabbim hiç bir annene ve babaya yasatmasin inşallah çok geçmiş olsun. Inşallah şimdi iyi olmuştur bebisiniz🙏🙏🙏🙏
Morkekik Eda95 İnanın her annenin kabusu. Şuan iyi yani ilacın etkisi yok çok şükür. Ama öksürük devam ediyor.
13seda Morkekik ayyyy bize de bugün verdiler daha 3.5 aylık bebeğim 2 kere içirdim şu anlık bişey yok inşAllah olmaz 🙈 çok korkuyorum
Morkekik 13seda Herkeste olucak diye bişey yok korkmayın olsaydı sizde mutlaka farkederdiniz. Sadece bu ilaç için değil her ilaç sonrası bir süre gözetim altında tutmak lazım bence bebekleri. Ben bugün bunu öğrendim.
Esraraz Morkekik merhaba prospan tamamen bitkisel bir şurup bizde kullandık 4 aylıgız öksürüğe çok iyi geldi sorun olmayacaktır çok geçmiş olsun 🙏
Berfe Morkekik ventolinin hepsi yapılmaz küçük bebeklere çarpıntı yapar doktor dozunu ayarlar geri kalanına serum fizyolojik konulur bence vermeyin
Morkekik Eegn Berfe artık Ventolinin V sini bile çocuğuma vericeğimi sanmıyorum. Bu korku bana yetti. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim:)
Eegn Ventolini hava olarak verirseniz yan etkisi daha az olur. Hava makinasına tüpün yarısı bir de 2 ml serum fizyolojik koyarsanız yan etkisini en aza indirgemiş olursunuz. Geçmiş olsun