Merhabalar , benim kızım 17 aylık ve geçen bir özel eğitim uzmanının videosunu izledim . Video da işte bebeğiniz kitabın sayfalarını hızlı çeviriyorsa , elinizle tutup bir yerlere götürüyorsa istediklerini o şekilde yaptırıyorsa otizm olabilir diyordu ben de o uzmanı aradım ve işte bir saatlık görüntülü konuşma ile konuşacağını söyledi . Neyse işte bugün kızıma otizm riskli bebek dedi . Kızım da bugün aksı gibi çok huysuzdu yani ben ondandır illa demiyorum ama üç gündür eşim çalışıyordu bugün gördüğü için tüm şımarıklığını yaptı mızmızlandı ve olduğundanda kötü göründü gibi . Yani benim kızım 17 aylık biz bayadır bay bay alkış yaptırmıyorduk ama ben bi kac gündür yaptırıyorum bugün sorduk yani ben şarkı söyledim o da yaptı ama yavaş yani geçiştirdi işte bay bayı aynı şekilde yaptı ama zar zor hızlı . Neyse hoca dedi işte çirkin olunca yapıyor mu biz hiç yaptırmamıştık öyle bişe yok saydı kızım adına seslenince bazen bakıyor bazen bakmıyor, işte kedini getir deyince getiriyor birçok nesneyi tanıyor . Genelde bizim elimizi sürüklüyor işaret parnagi yerine ama masa da ya da kucağımızda bunu yapıyor. Bebeği ile oynuyor ona yemek yediriyor . Uyutuyor , çamaşır makinesinden beraber çamaşır toplarız. Burun ve kulağı biliyor acaba az mı ? Kitapta şunu göster dediğimiz de göstermiyor çok iki gündür biraz üstüne düştüm köpegi gösteriyor. Yani şey dedi hoca şunu al babana götür dediğinde götürüyor mu ben hiç denememiştim bugün denedik yapmadı acaba öğretmeden kendinin bilmesi mi gerekiyordu ? Bir de hoca dediki sizsiz oynuyor sizi aramıyor ama kızım hep beni çağırır benimle oynamak ister . En büyük olayımız takıntı yüksek bi yere inip çıkar defalarca bu beni korkutuyor .Ben kızımla ilgilenecem bilmiyorum ama sizin çocuklariniz 17 18 ayda nasıllar çok mu geride kızım ?