eda-1amine elvinduru çok bilgim yok ama ilk okul 1 sınıfta bize yapmışlardi belli bir süre sonra gelip tekrar kollarimiza bakmislardi asi tutmuş mu diye iz olan yara olanlar tutmuş sayıldı 2 kişi miydi 4 kisimiydi tam hatırlamıyorum onların hiç birşey yoktu asi tutmamış tekrar yapmışlardı tabi bu dediğim olay 98 yılında öldü o zamanın sağlık sektörüne ne kadar guvenilirse ama yapılanlara birşey olmamıştı
elvinduru eda-1amine evet önceden öyleymiş fakat sonradan sorun olmasından endişeliyim ne yazık ki yarın tekrar konuşacağım. 🥹
Leylamoznur elvinduru biZe doktorum tutmasada yaptıröa koruyuculuğu 6 ay zaten demişti inanın hani bunu söyleyen doktor 70 yaşlarda ve hastalarının cocupu olmuş onlar bile halen o adama getiriyordu öyle iyi biri
alparslan1_ elvinduru benimde o iz yok ve biz bunu yıllar sonra farkettik. Lisede saglık raporu alırken testlerde gördu doktor. O yaşta bile tekrar yaptır iz olmadıysa tutmamıştır dedi. Yani tekrar yapılmasını istemesi çok normal. Ama çok gerekli bir aşı ben hemen yaptırırdim çocuguma sizin yerinizde olsam🌺
elvinduru alparslan1_ bende aşıların gerekli olduğunu düşünüyorum fakat ikinci kere yapılması herhangi bir sorun yaratır mı diye de düşünmekten yatamıyorum 2 gündür çok sordum ettim de bu konuda insanlar 2ye ayrılıyor 🥺
alparslan1_ elvinduru bilgim yok ne olur ne olmaz. Ama başka bi doktora vs sorabilirsiniz yani aklıma cok takılsa kontrole vs gittiğimde doktora sorardım
alparslan1_ Gulsahgrbz oldugundan itibaren iz olur ve surkeli kabuklanmalar iltihaplanmalar pesinden gider sizinki de tutmamis galiba
gunes0312 Gulsahgrbz kızım 3,5 aylık daha yeni kızarıklık var kolunda sivilce gibi olacak akacak sıkmayın demislerdi sizin kızarıklıkta mi yok suan
Masmaviiii elvinduru hemşiremiz bize illa iz olmasına gerek yok iz olmadı aşı tutmadı anlamına gelmez dedi merak etmeyin her şekilde tutuyor ama içiniz rahat etmezse bi verem savaş merkezine götürün test yaptırın tutmuşmu diye ona göre bakarız sonuca dedi ama şükür küçük kırmızı bi nokta var şuan yeni 4 aylık oldu
elvinduru Masmaviiii test yaptık orada ve o yüzden isterseniz tekrar yaptırın dedi, sizin kararınız dedi. Bir doktor gerek yok diyor biri yaptır diyor vs vs
beyoglu67 elvinduru benim kızımın da izi yok. Kac doktora sordum illa iz olacak diye bir şey yok dedi. Test yapilmadi ama sizinkinde yapilmis. Bagisikligi yok mu yani testte öyle mi çıktı? Kizima test de yapmadilar. Sadece doktor illa iz olacak diye bir şey yok dedi
Gulsahgrbz alparslan1_ ilk defa duydum vallahi hic belli degil kizariklik bile yok dunde asiya goturdum bilseydim sorardim
SeverusSnape elvinduru bana da 2 kez yapılmış tutmadığı düşünülerek. Şu an kolumda alt alta 2 aşı izi var. Verem aşısının bir etki/iyileşme süreci vardır aslında. Yapıldıktan bir süre sonra şişer, iltihaplanır, kabuklanır vs. Bu süreci yaşadınız mı?
yanaklibebek elvinduru tabiki sıkmazsın, hemşire bana kaldırırken falan farketmezsin uyuturken bastırırsın diye dedi🥹 kızarmazsa içinden çıkmıştır dedi ne kadar doğru bilmiyorum 🤦♀️