[silindi] usenmedimyaptimbirvelet rotayı yaptırdım menenjitden korkuyorum çok ateş yapıyor diyorlar ve çok huysuzluk oluyormuş
asrinhatasi [silindi] her çocuğun aşıya verdiği tepki farklıdır. Biz dün son dozumuzu olduk sadece ağrı hissetti çocuğum diğer aşılar hep sıkıntısız geçti evet diğer aşılara göre bir tık ağır bir aşı. Ama iki gün ateş huzursuz olacak diye menenjit gibi ağır bir hastalığı önleyecek bir aşıdan vazgeçmeyin derim.
Ssude [silindi] olsun sancılı geçsin. Allah korusun aşısız yakalanırsa yavrularımız ne olacak. Allah korusun tüm yavrularımızı. Ama elimizde aşı fırsatı varken yaptırmak lazım.
Shaggy_ [silindi] menenjit ölümle sonuçlanan bir hastalık bildiğiniz gibi. Ben yaptırdım hiçte zor geçmedi
gunes0312 [silindi] yan etkileri olsun 2 3 gün yaşayacağınız şey için sonra Allah korusun ah vah demekte var bunun için korkmayın biz bexsero ilk dozu olduk ateş vs yaşamadık
[silindi] Cnrars benim doktorum 5. Aya 1. dozu yazdı 10 gün sonra 5 aylık yaptırsam mı diye sorayım dedim
Cnrars [silindi] bizim doktorumuz biraz ağır bir aşı 7. Ayından sonra yaptırın dedi de bize .. her doktor farklı bakıyo olaya demek ki
topacim Menenjit aşısını doktorum 1 yaşında önerdi. Avrupa da 4 aylıkken yapılıyor. Amerika’da 10 yaşında yapıyorlar. Yani çok erken yaptırmaya gerek yok bu aşıyı. Yine de doktorunuza danışın bence öyle karar verin.
[silindi] sezerckmom benimki 5. Ayda dedi acaba sürem ne zamana kadar var daha sonra yaptırsam mı daha iyi olur yoksa bebekken yani şimdi mi
gunes0312 [silindi] yaptırsam mı diye buraya sormayın bence artılarını eksilerini doktorunuza sorsanıza en sağlıklı cevabı o verir. Biz yaptırdık çünkü ciddi bir hastalık
[silindi] gunes0312 doktor bana aşı takvimi yaptı yaptır demişti de benim merak ettiğim acaba menenjit için son ay ne zaman hiç sormak aklıma gelmedi mesela en son kaç aylıkken yapılır ya da sizce 5. ayda yaptırsam mı daha kolay atlatır
gunes0312 [silindi] bizim doktorumuz 3.ayda başlattı. Şu şekilde bizim aşı takvimimiz Bexsero: 3-5-13. Ay Nimemrix: 4-6-14. Ay