babymomyyy arkadaşlar yazmış ben de yazayım bu mayalama ile garanti tutuyor. Sütü kaynat, kaynayınca ocağın altını kıs, kepçeyle sütü doldur boşalt karıştır yani sütü havalandır içindeki su buharlaşsın beş on dakika, sonra kapat ılimasını bekle, serçe parmağını sütün içine koy elin yanmiyor ama sıcaklık ısırıyor gibi oluyorsa ideal ısıya gelmiştir. Ben de minik kavanozlara mayalıyorum. Buarada güzel bir maya bulun bir yerden. Bir bez serin ve kavanozları üzerine koyun. Mayayı sütle açın inceltin sonra her bir kavanoza bir tatlı kaşığı olacak şekilde koyup karıştırın. Kavanozlarin ağzına kağıt havlu koyup kapaklarını kapatın. Bu işlemi yaparken ve yaptıktan sonra kavanozları oynatmayın yerini değiştirmeyin. Üzerini bir sofra bezi ve bir de kalın bezle örtün. 6 saat beklesin, sonra kapakları açın ve açık vaziyette buzdolabına kaldırın ve yoğurtlar sularını tam çekince kapakları kapatın (5 6 saat olabilir) afiyet olsun.