theblackvirgo duygu_Ln3 aaa bende bişey sorcam bizim evimiz var kv üzerine ama biz bişey vermedik vermemiz gerekiyormu sonuçta oturuyoruz burda
Gulefsan theblackvirgo içinde oturulan ev, kullanılan araç vb bunlar asli ihtiyaçtır zekat düşmez. Gelir getiren kirada ev olsa ona düşerdi
AgentMom yanaklibebek birde sorup araştıran insanlarız ama bazen mantığımıza yatmıyor ama hocalar böyle dedi diye yapıyoruz 🤦♀️
livanurvealpinannesi61 yanaklibebek öyle bişey yok bugün evlendin yarın zekat vermek zorundasın üzerinden sene geçmeli diye birşey yok eşimin akrabası hoca biri hafız evlendiğin sene zekat düşüyor dedi biz verecektik bize verilmez dedi kaynanam ama veriliyor
Gulefsan livanurvealpinannesi61 hayır zekatta nisaba ulaşma şartı ve 1 kameri yıl geçme şartı var, hatta Şafii mezhebine göre abartiya kaçmadığı sürece kadının ziynetine bile zekat düşmüyor yani hangi hoca bugün evlenip ertesi sabah zekat verilecek hükmü vermiş merak ettim nerenin hocası.
yanaklibebek livanurvealpinannesi61 abla ne diyon bende hafızım zaten 2 diye yanlış yazmışım ama 1 sene geçmesi gerekiyor bugünden yarına niye zekat veriyorum anlamadım
livanurvealpinannesi61 duygu_Ln3 80 gr ve üzeri altın var ise zekat düşer. Araba ihtiyaç arabaya düşmüyor diye biliyorum.
livanurvealpinannesi61 yanaklibebek bana evlendiğin sene zekat verilir dedi çoğu kişi 1 sene 2 sene geçmesi gerekmiyor dediler onlar da hafız hoca ben aldığım bilgiyi söylüyorum babam da sormuştu evlendiğin sene düşüyor demişler bugün evlendin yarın kurban zekat verilir diye.
huzurluaycicek livanurvealpinannesi61 evlenmekle zekatını bir ilgisi yoktur. Mesela 2023 ocak ayında 81 gram altına denk mal para gelir vs var 1 sene geçecek 2024 ocak ayında zekat verilmesi lazım. Evlilikle bir ilgisi yok bekarlar da zekat verir
neseaydin Zekat öyle yüklü bı miktar değil ki verilir yani. Nie ısrarla verim mi diye soruyorsunuz anlamadım
Yaseoo neseaydin zekat yüklü miktar değil mi? Fitreyle karıştırdınız galiba mesela 81 gr altına 2000 veriliyor. Bu örnek tabi
livanurvealpinannesi61 yanaklibebek yanlış bilgi olduğu kanaatine nasıl vardınız ki peki. Adetli iken namaz kılınır oruç tutulur diyen hocalar var mesela. Siz diyorsunuz üzerinden 1 yıl geçecek bana da tam tersi geçmesi gerekmiyor dediler onlar da hafız hoca yani.
yanaklibebek livanurvealpinannesi61 ilahiyat okuyorum daha geçen dönem gördük bu konuları islam hukuku hocasına bizzat sorduk ve 1 sene geçmesi gerekiyor dedi
huzurluaycicek livanurvealpinannesi61 adetliyken namaz kilinir diyen sapkindir hadis ve ayetlerde nasıl geçerse Müslüman ona inanır
FerideDeniz duygu_Ln3 diyanetin sitesinden hesaplayıp öyle vermiştik biz. Bilgilerinizi, mal varlığınızı yazıyorsunuz. Orada zekat verip vermemeniz gerektiği, verecekseniz miktarinin ne kadar olduğu çıkıyor.
Mmdr duygu_Ln3 benim.bildigim kiracı isen düşmüyor benimde vardı bana dedikerki zekat vermen gerekiyor araştırdım o dönem tanidiklarima sordum senin evin Barkın yok dusmez dedi
atlasmom27 Bizde 2 sene önce borçla araba aldık 80 grmı geçmese de altınım var arabaya ve bizim için 3 tane fitre veriyorduk bu sene bebişimiz oldu 4 tane vereceğiz Allah nasip ederse
livanurvealpinannesi61 yanaklibebek bana da tam tersi denildi sene geçmemesi gerek diye hangisi doğru her hoca hafız farklı bilgi veriyor malesef
yanaklibebek livanurvealpinannesi61 her hafız olan hoca olmuyor benim bahsettiğim dalında uzmanlaşmış kişiler
S_x_w Yaseoo sahip olduğunuz altın miktarına göre değişir çokta az değil yani..ben geçen sene 8 bin vermiştim mesela🙂