Gizemli_x Smalıların sayfasında hep bize bağışlayın yazıyor. Olmasa yazmazlardı herhalde diye düşünüyorum
Mommyhann anonim99 bizde geçen esimle konustuk bunu ama verilemiyormuş o kadar ince detaylarki iyi araştırmak lazım. 190 ı arayıp sorabilirsiniz diyanet işleri başkanlığı
anonim99 Mommyhann az once aradım. Eğer ailenin durumu kötüyse verebilirsiniz dedi. 40 milyonluk bı ilaç bu hangi ailenin durumu yetebilirir,durumu iyi denilebilir ki dedim. İşte bilemediğimiz için bişe diyemiyoruz diyor. Bence durumlwri kötü ki çocuklarını tedavi ettiremiyolar ben böyle düşünüyorum verme taraftarıyım. Size kim dedi verilemiyomus diye
cimcime1018 anonim99 Biz gönderiyoruz fitre paralarını. Allah bilir niyetimizi önemli olan bu benim için. O bebeklere içim gidiyo
anonim99 cimcime1018 benimde içim gidiyor. Biz vermek istediğimizi söyledik çevremde de birkaç kişi bizim vesilemizle vermek istediklerini söylediler annem anneannem falan. Onlarında haklarına girmek istemiyorum eğer böyle bişe olmuyorsa
Nobodyyy111 anonim99 zaten fitre nisap miktarı kadar mal varlığı olan Müslümana vacip. Çoğumuz nisap mikatarına sahip olmasakta Ramazan sadakası olan fitreyi veriyoruz, vacip olmadığı halde. Siz de nisap miktarına sahip değilseniz sadaka niyetiyle verebilirsiniz. Ancak nisap miktarına sahipseniz fitrenizi şartlara uygun olarak maddi durumu iyi olmayan birine vermelisiniz. Onun haricinde sadaka niyetiyle SMA lı bebeklere de bağış yapabilirsiniz
anonim99 Nobodyyy111 altın olarak mı baz aliniyo sadece. Evimiz arabamız var ama borcumuz da var. 80 gram altınim da yok
Nobodyyy111 anonim99 temel ihtiyaçlarınız haricinde 80 gr altın ya da buna karşılık gelecek kadar mal varlığına sahip olmak demek oluyor. Şafi mezhebine göre durum daha farklı Şafiye göre geçincek durumda her Müslümana farz
balkopuk anonim99 yanı öyle soyleyınce güneş aılesı tıktok olan fenomen aklıma geldi evet gunahlar gerçekten o para toplanamıyor ulkenın yardımı olmaz ıse onlar tıktok sayesınde topladılar ama şöyle ki kendılerınden odun vermedıler vıllara gecıp oturdular çok şaşırdım ınsan varını yoğunu ortaya koyar ama bunlar ılac aldıktan sonra vılla da oturdular fitreyı bılemem ama sadaka nıyetıne verılebılır bence
Deletedmom_112 anonim99 biz de fitremizi sma’lı bebeklere yolladık, Allah kabul eylesin bence en ihtiyacı olan onlar
aselnaz1511 Deletedmom_112 balkopuk o aileden o kadar çok soğudum ki. Sma hastası bi bebek için yazmıştım kendilerinin de başından geçti bu olay seve seve yardımcı olurlar diye düşündüm cevap vermeye dahi tenezzül etmediler.
sek_kahve anonim99 ama onlara yapılan yardımlar onların yaşam refah seviyesini artırmak için yapılan yardımlar değil. Öyle olsa sahtecilik yapmış olurlardı zaten. Bu yüzden valilik onaylı hesaplarına atıyoruz parayı ve o para sadece ama sadece ilacı ve hastane masraflarını karşılıyor
sek_kahve sek_kahve anonim99 ek olarak şunu söyleyeyim. Mesela yardım yaptığınız bebek vefat etti ilacı alamadan. O para aileye bırakılmıyor, diğer bebeklerin valilik onaylı hesaplarına paylaştırılıyor. Yani kesinlikle refah seviyelerini yükseltmek için değil
anonim99 sek_kahve evet biliyorum aileye de kalmıyor ben de bu düşüncenizi katılıyorum ama internette gördüğüm yazıyı okuyunca bi şaşırdım. Ama sanırım bagislayacagim yaaa brnim niyetim öyle Allah niyetimi biliyor kabul eder inşallah
alpik3461 anonim99 vala bn veriyorum çünkü onların daha çok ihtycı var anne baba kolayına çalışamıyor evladıyla ilgilenmekten niyet önemli bence yani sen fitre niyetiyle veriyorsun sonuçta.
sek_kahve anonim99 şahsen ben bağışlardım, bilgimiz yok bir şey diyemeyiz demişler. Benim bilgim var, aile zenginleşmiyor, hali hazırda durumu iyi olan smalı bebekli aileler var. Onlar yerine durumu kötü olana verilebilir
anonim99 balkopuk ben o fenomen aileler ile diğer aileleri bir tutamıyorum maalesef. Herkes onlar kadar şanslı değil gözümüzün önünde insanlardan beş lira dahi olsa para istiyolar ve bu anne olarak ne acı. Biraz daha arastircam canım tesekkur ederim
Mommyhann anonim99 80.13 gram altın değeri şuan da yanılmıyorsam 170 bin küsür liraya denk geliyor. Ve hesaplarında böyle ücret olan insanlara da zekat fitre düşmüyor haliyle alıncak halde değil vericek halde oluyor. O yüzden size bilen birilerine sorun dedim çünkü o kadar ince detaylar varki. Hesaplarınızdaki 1 2 tl kadar hesaplamanız gerekşyor zekatta. Sma lı cocuklarında %1 lik kısmı bu parayı geçiyor o yüzden bende emin olamıyorum. Bizim bi yakınımızda sma lı bebeği vardı biz zaten bu hastalığın zorluğunu biliyoruz ve elimden geldiğinde ben kendim içimden geldiği için yardımlarda bulunuyorum yolda gördüğüm hiçbir standı pas geçmiyorum vs vs. O yüzden kimse emin değil bundan.
sifirekran_bolkitap Mommyhann hesaplarındaki para o kişilerin kullanımında değil ama, blokeli tutuluyor. Yani hesaptan para çıkışı yapılamaz. Yalnızca valilik onayı ile kampanya tamamlandığında hastaneye ödeme yapılıyor. Olur da kampanya tamamlanmadan bebek vefat ederse ilgili tutar en yüzde yüzdeliği olan bir başka bebeğe aktarılıyor. Aileye hiç bir durumda kalmıyor yani
sifirekran_bolkitap anonim99 Dini anlamda bir bilgim yok ama hepimiz anneyiz nasıl bir çaresizlik düşünmek bile istemiyorum. Din alimi olarak anılan insanların lüks yaşamlarını görünce söylediklerine itibar edemiyorum. Ben o tedaviyi karşılayacak maddi güçleri olmadığı için verilebilir diye kalben inanıyorum.
Mommyhann anonim99 ben bi kaç kişiye daha sordum döndüklernde size de yazarım bunu bende merak ediyorum çünkü
anonim99 Mommyhann mutlaka haber bekliyorum canım lütfen dönüş yapar mısın 🙏 kimlere sordun vasıf olarak