Arkadaşlar merhaba, benim 3 ay 7 günlük bir bebeğim var. Ne yazık ki ilk ayından beri iyi uyuyan bir bebek olmadı. Son zamanlarda iyice zorlanmaya başladım. Bu yüzden hem forumda hem de genel olarak sürekli ne yapmalıyım konusuna kafa yordum. Uyku eğitimi hakkında internette pek çok sitede, YouTube vidyolarında pek çok bilgi var. Forumda da uyku konusunda pek çok kişi yazıyor ve uyku eğitimi çok fazla gündem oluyor. Anlaşılan o ki bu şekilde bebeklerini kesintisiz uyutmayı başaran pek çok annemiz var. Ben de bu yüzden bebeğim henüz küçük olduğu için şimdilik araştırıp, 4. ay bitince en yumuşak, bebeği ağlatmayan yöntemlerden birini denemeyi düşünüyordum. Ancak araştırmalarımı biraz uzatıp bu eğitimlere karşı olanları da merak ettim. Ve sonuçta öyle söylemlerle karşılaştım ki, bu eğitimlerin bebeğe hayat boyu zararı olabileceğine ikna oldum. Buraya da yazmak ve sizlerin neler düşündüğünü öğrenmek istedim çünkü forumda uyku eğitimini sadece öven yazılar var, zararına değinen bir post bulamadım.
Araştırmamda en dikkatimi çeken yazı şu oldu: https://www.doktoramcam.com/uyku-egitimi-dogru-bilinen-yanlislar/
Burada yazanlar çok ilginç, benim anladığım kadarıyla bunu yazan doktor, bebeğin memede, sallanarak vs uyumasının bir problem olduğunu ve bebeğin kısa sürede uyanmasına sebep olacağını kabul ediyor. Ancak bunun çözümünün bebeği strese sokarak, güven duygusunu zedeleyerek uyutmak olmadığını söylüyor çünkü bu stres hem uyku boyunca devam ediyor hem de çocuğun sonraki yaşamında çok büyük zararlar ortaya çıkarıyor. Bebeğin yatakta zamanla susmasının nedeni sakinleşmesi değil, onun kucak ihtiyacının ebeveyni tarafından karşılanmayacağını kabullenmesinden kaynaklanıyor. Bu sorunun çözümü konusunda yazıda çok ayrıntılı bilgi yok ama sakin ve huzurlu bir bebeğin zaten kendi kendine uyuyacağını söylüyor yazar. Bir okuyun ve fikirlerinizi paylaşın isterim. Benim gibi uykusuz annelere sevgiler.