Emelsahin Bebeğim daha 9günlük ve gece 2kez emzirdim hala aranmaya devam ediyordu bende mama verdim saat 1.30 da ama sabah kadar uyanmadı tekrar emzirmek için uykudayken denedim tutmadı kendi uyansın diye bekliyorum çok az emiyor gene uyuyor. Bu bebeğime yeter mi sizce ? Saat 9.30 oldu hala uyanmıyor ama iki göğsümü de 5dk falan emdi gece. Mama mı uyku yapıyor anlamadım karnı gurulduyor aslında aç olması da lazım ayaklar sürekli hareketli gazı mı var anlamadım karnı mı ağrıyorr anlayamıyorum 😔
Havvadem Emelsahin merhaba canim oncelikle bebegin henuz yenidogan, ve bu kadar uyutmamamn gerekir 1.5 2 saatte bu uyandirip muhakakk emzirmen gerekir aksi taktirde kan sekeri dustugu icin uyku yapiyor ve ac uyudugu icinde sariliga yakalanma riski buyuk, mama da versen emzirsende muhakakk ne yapip edip uyandirman gerekiyor emzirmen lazim benim bebegim suan 6 aylik sariliga yakalandik hastahnede yatti 3 gun isin tedavisi gormusdu 10 gunlukken bilememistim basta kimse olmayinca ayni seye sende kapilma uykusuna bezini ac burnunu sik topugunu gidikla ama muhakakk emzir ac kalmamali 🙏
Havvadem Emelsahin he aranmaya gelincede yenidoganin emme refleksi gucludur doysada senin kokunu alinca hemen aranir 😇 plabildigince emzirmelisin mama vermeyide kesmelisin bence mama kolay gibi gelebilir ama sonra Anne sutunden mahrum kaliyor yavrular biberona alisip 😞 buda basima geldi ordan biliyorum ve cok pismanim 😒
Mamaqueen Emelsahin 1.5 2 saatte bir uyandirip emzir. Benim kziimda biraksan 12 saat uyurdu ama mecbur kaldiriyorum zorla altini aciodum islak mendille yuzunu siliuodum cunku sarilik olmustu cok sik emzirmeyince sarilik olup iyice uyuyorlae kan sekerleri dusuyor
Emelsahin Havvadem evet hepsini yapıyorum ama uyanmıyor gerçekten çok zor uyandırmak 😔 bazen sağıp veriyorum onu içiyor ama emzirmek istiyorum tabiki sütüm de geliyor zaten canı istediğinde çok güzel emiyor bazen 1-2 saat mememde kalıyor ama bazen de emmek istemiyor
Emelsahin Havvadem çok vermemeye çalışıyorum günde 2kez belki çünkü her arandığında emziriyorum zaten ama göğsüm yara oldu bir göğüsle zor oluyor canım yanıyor 😔
Yasmin89 Benim bebeğinde uyanmıyordu ama altını aç, ıslak mendil soğuk gelşr uyanır, topuklarını sık, oyna biraz. Uyandırman lazım 2 saatte en kötü 3 saatte bir. Bu kadar uzun uyumaması lazım.
Emelsahin Mamaqueen aynen sarılık vardı zaten doktor sonra azalmış dedi ama tekrar olmayacağı ne malum 😔 uyandırmak çok zor bebekleri 😔
Mamaqueen Emelsahin aynen canim cok zor ben uyandirana kadar yarim saat geciyordu gozunu aciyodu 1 dk gecmeden geri uyuyordu cok ugrastim geceler boyu ama pes etmedim iki saatte bir az da olsa emzirdim. Sariligi bi dustu bi cikti benim yavrumunda. Iki gunde bir sariligini olcturdum. Sonra 19 oldu ve mecbur fototerapi aldik hastaneye yattik
Mamaqueen Emelsahin gumus kapak tak oyleyse benimkini iki gune gecirmisti. Ve lansinoh krem kullaniyordum. Hala daha arada cok sizlamaya basliyor isirdigi cekistirdigi icin hemen kremi suruyorum
Emelsahin Mamaqueen ay çok geçmiş olsun 😔allahtan tedavisi var ama insan korkuyor gene de. Az da olsa yetiyordur umarım emzirmeye çalışıyorum ama
Emelsahin Mamaqueen lansinoh da var bide gamaton diye bir krem var o daha iyi geldi göğüs kalkanı da kullanıyorum yapmadığım şey kalmadı aşkında 😔
Emelsahin Mamaqueen inşallah ya bilemiyorsun doydu mu doymadı mı diye emsin de göğsüm acısın diye bakıyorum umarım sarılığı yükselmez 😔
GramPozitifBakteri Emelsahin uyandirmalisin bi sekilde benin kizimda cok zor uyanirdi ilk gunler 5 dakika emip uyurdu cunku yoruluyorlar cok kucuk oldugu icin altini acip ayaklarinin altina vururduk yani vurmak derken hafiften tabi kuvvetli bi uyaran vermen lazim sariliga cevirmesin..uyudugu icin sarilik oluyo sarilik oldugu icin de uyuyo :( bir de mama anne sutune gore daha gec sindirildigu icin acligi daha gec hisseder varsa sutun hic mamaya baslama emzir istedikce buyudukce duzene giriyor emmeler baslarda 2 saat oturdugum yerden kalkmadigimi biliyorum 2 cekip uyurdu yoruldugu icin
Emelsahin GramPozitifBakteri aynılarını yapıyorum bende bazen 2saat emiyor bazen 10 dk üşür diye de açık bırakamıyorum altını kapatana kadar uykuya dalıyor 😔
Emelsahin Mamaqueen çiş yapıyor ama kaka çok az yapıyor karnı mı ağrıyor diye düşünüyoruz bugün ılık havlu koydum karnına bakalım nasıl olcak gurulduyor karnı hep