zeynep517_ Merhaba arkadaşlar biz oturduğumuz evde 6 senelik kiraciyiz geçen sene ev sahibi 900 TL olan kiramizi 4000 TL yaptı ve bize yeniden girmiş gibi kontrat ve depozito odettirdi bu ayda kira artış zmaanimiz şimdi ise kirayı 9000 yapıyor yeniden sözleşme yapacam diyor nasıl yol izlemeliyiz başına gelen varmi
Oscarasar zeynep517_ bence kabul etmeyin orta yolu bulun zaten sizi çıkarmak istese ihtarnamesi dava süreci 2 3 yıl uzar kiracı çıkarmak öyle kolay değil bunu söyleyin ve orta yolu bulmak isteyin. Evet 2 yıl önce kiranız uygunmuş ama 4 binden 9 bine çıkaramaz yüzde 110 zam mı olur memura yüzde 50 emekliye yüzde 25 zam geldi 100 de 110 nedir. Gerçekten bazı insanlar çok vicdansız annem evini satıp başka şehirden almak istiyor ama kiracısı gireli daha bir yıl oldu diye satmıyor satın alan adam çıkatirır diye daha yeni çift birde sıfır eşyayla bir yıl oturmadan geri mi taşınsın diyor. Allah herkese merhamet versin
Gizmokzilla zeynep517_ böyle bir şeye hakkı yok, gerekirse dava açın. Nefret ediyorum böyle fırsatçı insanlardan
gencmom_ KahveliVera sarayda mı oturuyorsun bacım diycem de burda kıcı kırık eve 20 bin istiyorlar doğrudur
KahveliVera gencmom_ ev sahipleri çok vicdansız kapılarım eski banyo akıyor rutubetli yatak odam rutubet evim 3 odalı 3üde dibimde ki binaya bakıyor böyle bi saray işte Allah yardımcımız olsun inşallah
Cennet70 KahveliVera merhaba canım rutubetten hastalanıyor musunuz sık sık bizim evde rutubetli ve sürekli hasta oluyoruz acaba bundan mı diye düşünüyorum
KahveliVera Cennet70 yok hayır hiç sıkıntı olmadı ki astım hastalığım var kızımda bronşit olmasına rağmen etkilenmiyoruz ama yatakla duvar aram biraz boşluklu dolaplarım duvarlara bitişik değil camlarım her zaman açık sanırım alakalı bunlarla
Teusa Oturduğunuz binadaki diğer dairelerin kirasi ne kadar? Aşağı yukarı böyleyse ev sahibine de hak vermek lazım. Bizim bir dukkanimiz var çevresi ,40 -50 bin kira ödüyor kendisi 18 bin. Bu da hak değil mesela
alparslan1_ zeynep517_ çoğumuzun paraya ihtiyacı var. Benimde evim olsa bu hayat pahalılığında kullanırdım. 20bin tl genelde evler siz yine 9 ödeyeceksiniz. Hep kiracı yönüyle bakılıyor bu işlerden ama ev sahibi gözüyle bakınca kendi evi ve gelir getiriyor sonuçta. Cüzdanımızı düşünüyoruz artık.
Biprensannesig alparslan1_ parasını başka bişeye baglasın hanfendı o zamanhak var hukuk var 100 de 110 zam revamı ? Ben mi size yatırımınızı ev alarak kiracıdan karsılayın dedim kiracıların sucu ne ?
caniminikizleri zeynep517_ gerçekten bu insanlar neden bu kadar aç gözlü olabiliyor anlamış değilim kız oturduğum ev kendimin hamd olsun üstüne üstlük bu sene sıfır daire daha aldık bak onuda kiraya verdik bulunduğu mevkide millet hep 10 bine verdi benim kocam tuttu 5.5 bine yeni evli tanıdığımız birisine verdi ki ben az degilmi dedigim halde onların yerinde bizde olabilirdik hatun dua etseler yeter dedi herşeyin sahibi sadece cenabı haktır ben asla 2 tane evim var diye övünmüyorum ama nasip etti bizde uyguna verdik biraz millete insaf lazım karşı tarafta oturan kiracıyı düşünen kimse yok Allah kalplerindeki niyetlerine göre versin inşallah
kizimdakizim zeynep517_ vermeyin birşey yapamaz.bizimki yüzde ikiyuz istedi vermedik yüzde yirmi beş yaptık gönderdik.
yirmiikikasim23 zeynep517_ zam orani %25 zorunlulugu varya ondan yeni girmis gibi gosteriyo sizi bi dava acsaniz sürünür de hani nerde adalet?
papatya_1125 zeynep517_ yaşadığınız ev nasıl bir yer bilmiyorum ama Hakikaten bu pahalilikta çok iyi fiyata oturmussunuz.evvelki yıl çöp gibi bir evi temizleyip 3 bin liralık masraf edip 600 e oturduk.6 ay olmadan 2 katına çıktı. Ev Güneş almıyordu tavan küflenmişti. Odun kömür dogalgazdan fazla tutuyordu.ustelik ayrılınca da ekstra para istedi.baya sancıliydi.simdi taşınma masrafınız ve tutacağınız evin depozitosu falan derken 50 binlik olursunuz.en iyisi makul bir fiyata indirip anlasabilmek .Allah kolaylık versin .ev sahibi olmayı da nasip etsin 🌼🌼
153s34 zeynep517_ sacmalamasin yaa yapamaz boyle bsey. Kabul etmeyin cikartabliosa cikarsin bakalimm. Bizmde 3.5 tu 10istedi 8de anlastik. Durumlar boyle malesef ama depozitoyu nasl tkrar isteyebildi merk etttm dogrusu
Alprnayln KahveliVera sırf bu yüzden bı dolap curuttum şimdi hergun cam açıyorum yoksa camlar göl gibi oluyor