ikibaloglanannesi Ben tutmuyorum ama eşim bugün için şehriyeli pirinç pilavı fırında tavuk sebze istedi yanına da cacık yapacağım💓
eylul_3458 momykids Ayran aşını nasıl yapıyorsunuz evde birkaç kere denedim ama dışardakiler gibi tam tutturamadım🥲
momykids eylul_3458 kusura bakmayın daha yeni girdim uygulamaya ve yeni gördüm. Dışarıda hiç yememiştim ben Erzurumluyum bizdeki haliyle birazda kendime uyarlamamla anlatayım size. 1 kase aşurelik den(buğday) düdüklüde haşlıyorum. Tencerede ince doğranmıs soğanı yağda kavurup üzerine haşlanmıs bugdayları döküyorum 2 kase yoğurda 3 yemek kaşığı un koyarak sulandırıp tencereye döküyorum. Yarım demet ince doğranmış kişniş arzuya göre. Maydanozda olabilir. 1 tatlı kaşığı kuru nane. Yöresel lezzet isterseniz çaşır katarız ama her zaman bulunamayabiliyor ben genelde kullanmıyorum köyden gelmediyse..1 lt. Su döküyorum kaynayana kadar karıstırıyorum. Eğer devamlı karıştırmazsak yoğurt kesilir o yüzden karıştırmak gerek. Su miktarını ayarlayabilirsiniz ben 1 lt yazdım ama aslında o an ki çorbanın durumuna göre ilave edebiliyorum ne çok sıvı olsun ne de katı… Afiyet, şifa olsun :)
durudoga1 whitenur san sebastian nasıl yaptiniz bende çok severim ama bir türlü cesaret edemedim yapmaya :)
whitenur durudoga1 hemen yazıyorum bende zor sanıyordum ama kolaymış 400 gr labne peyniri 1,5 su bardağı şeker 4 adet yumurta 2 adet krema 2 yemek kaşığı un Yumurta ve şekeri iyice çırptım köpük köpük olana kadar daha sonra ayrı bir kapta peyniri kremayı unu çırptım Bu karışımı ilk karışıma ekledim yavaş şekilde spatula ile karıştırdım Altan içe doğru Kelepçeli kabıma yağlı kağıdı koydum iki tane koydum kenarlarına da yetsin diye sonra içine karışımı koyup kapakçıkları aldım ısınan fırında 10 dakika 250 derece durdu üzeri kızarıyor sonra dereceyi 200 e aldım 25 dakika da öyle pişti sonrada fırının kapağını aralıklı koyup yarım saat fırında dinlendirdim yarım saatten biraz fazla dışarıda en son dolaba koydum bir gün sonra tüketin diyorlar biz dayanamayıp gece yedik o halde bile güzel olmuştu
Poyrazlianne34 HappyKids bugün sütlaç taze fasülye makarna salata yapıyorum 🥰 herkese hayırlı ramazanlar
azramehmet mervebb domates çorbası gerçekten güzel bi çorba mı hani içine sit falan konuyor da hep böyle bana çok kötü bi tadı var gibi geliyor ama insanlar çok seviyor denemem lazım demekki 😂😂
Birannne @HappyKids Mercimek çorbası Et sote Pirinç pilavı Cacık ve salata RABBIM kabul etsin oruçlarımızı niyetlerimizi , sofralarımız bereketli olsun🤲🤍
Bertug1 HappyKids Fırında köfteli patates Bamya çorbası Güllaç Pirinç pilavı Salata Hayırlı ramazanlar ✨✨
ikizannesi278 HappyKids Mercimek çorbası Patates köfte kızartma Salata Pirinç pilavı Kar yağdı tatlısı Herkese Hayırlı Ramazanlar. :)
Eymendevin Fırında alabalık+patates+soğan+biber Mercimek çorbası Soğan salatası Malaga tatlısı :) Fikir olsun. Ben çoğunuzun menüsünü notlarıma kaydediyorum. Yarınlara lazım olacak. ;)