Prensesannesii44 niluna bizde yok yani evlenirkende kimse Şafii oldun demedi imam nikahımda da lafı geçmedi o yüzden bilgim yok♥️
bebitonunannesi_ Prensesannesii44 ikisine de mensup depilim diyince tahmin etrim:)) nerenin alevisin? Birde alevilik bir mezhep midir ki onlarda da hanefi şafii yok mu? Mesela biz sünniyiz hanefiyiz.Hatırladığım kadarıyla sizlerde de niyet kalben yeterli
Prensesannesii44 bebitonunannesi_ yok yani bilmiyorum düz aleviyim 😂 Malatya ♥️ ailemde de herkes içinden niyet edip tutardı o yüzden sormak istedim
leylmom sek_kahve sağlık açısından bozmak durumunda kalıyorsa zaten buna sadece kaza gerekir kefaret gerekmez . Yani yine sahur yapıp niyet edebilir
leylmom niluna tabiki güvenebilirsin canım. Eşim imam ona da sordum . Eğer sağlık açısından bozmak gerekirse niyet etmiş olsan bile sadece kaza ediyosun o günü. Kefaret gerekmiyor. Keyfî bozarsan niyet ettiğin için 60+1 tutman gerekiyor
Aselumay1602 niluna sahura kalkmak bile bir niyettir niyet yerine geçer siz zaten oruç tutma niyetiyle sahura kalkıyorsunuz bu da niyettir dil ile getirmediğini de de oruca niyet etmiş sayılırsınız
Beril17 niluna bebeğim sahura kalkıp sahur yapman niyetlenmek yerine zaten dilinden niyet cikmasada niyetlenmis oluyorsun.