Sibelssmn @Ezgiyln benim kızımda 18-20 aylıktan itibaren göz kayması fark ettik. İlk gittiğimiz doktor muayene etti ve bir şey yok bu yaşlarda normal dedi. Aradan 3-4 ay geçti 2 yaşını doldurmuştu kızım göz kaymasında hiçbir gelişme olmadığı için tekrar doktora götürdük. Bu sefer doktor muayene sırasında kaymayı fark etti. Küçük yaştaki çocuklar için göze damla damlatıyorlar daha doğru sonuç alabilmek için ve çocuk ölçüm aletleri ile göz derecesini ölçebiliyorlar. 3.5 numara hipermetrop(yakını göremiyor) 1 numara da astigmat çıktı gözlerinde. Şu an gözlük kullanıyor. İlk zamanlarda ben de çok korktum çok üzüldüm ama şu an çok daha ciddi sorunlar olabilirdi buna şükür diyorum. 6 ay gözlük kullandı kontrole gittik gözlüğü çıkardığında göz kayması devam ediyordu ve numarası aynı kalmıştı bir gelişme yoktu. Şaşılık bölüme yönlendirdiler (tabii randevu yine 6 ay sonraya verildi) Bu defa kontrolde göz kaymasında azalma vardı ve hipermetrop numarası 2.25’e düşmüştü. Astigmatı da yok denecek kadar az demişti doktor. Kayma tedavisi için evde göz kapama yapmaya çalışıyoruz. Böyle uzun uzun anlattım çünkü söylemek istediğim şu; ilk kaymayı gördüğümüzde çok azdı doktor bile fark edemedi çünkü gerçekten ara ara oluyordu. Ama iyi ki başka bir doktora götürmüşüm erken tedaviyle ilerde gözlük kullanmasına gerek kalmayabilir ya da şaşılığı herhangi bir cerrahi işleme gerek kalmadan düzelebilir. Gözlük kullanmaya devam etse bile en azından daha düşük numaralı daha rahat kullanabilir. Size tavsiyem başka bir doktora daha götürmeniz mümkünse tam teşekküllü bir hastanede ya da özel hastanede çocuk göz ölçüm aletinde ölçüm yaptırmanız. Çünkü 18 aylık bir çocuğum gözündeki kayma normal değildir. Bir kere belki ama tekrarlıyorsa normal denemez. Bizim de çevremizdeki büyükler olur öyle, normal, oyun yapıyor falan dedi ama gördüğünüz gibi öyle değilmiş. Sizlerde mutlaka tekrar kontrol edin🙏🏻 belki de gerçekten bir problem yok -ki inşallah öyledir- yine de kontrol ettirmekte fayda var.