JollyBaby Yedaarven Gözlem yeteneğim mi kötü anlamadım ya :( yada tecrübesizlik…. yada aynı anda, aynı gün içinde birden fazla şey tükettiğim için anlamıyorum.
Yedaarven JollyBaby Aynı gün farklı şeyler yediğiniz için olabilir ama gaz yapıyor diye kendinizi çok şeyden mahrum bırakmayın. Bence çok kısıtlamayın kendinizi, alerjisi yoksa sadece gaz yapıyorsa ilk aylar gaz çıkarmayı öğrenene kadar biraz dikkat edilse yeter sanırım.
JollyBaby Dogacelik E gozlemlemem zor olacak o zaman ya. Çünkü aynı anda birden fazla gaz yapabilecek şey tüketmiş oluyorum. Mesela süt içtiğim gün yoğurtta yemiş oluyorum yada domates yemiş oluyorum vs. Tek bir şey yiyip 24 saat gözlemlemek gerekecek o zaman tek çözümü bu galiba değil mi?
Dogacelik JollyBaby herşeyi kontrol etmeyin de genelgeçer gaz yapan şeyler var. Mercimek corbası, kuru fasulye, lahana, karnabahar, pancar vs. Genelde bebegin elbet gazi oluyor ama atıyor bir şekilde. Atamadığı gaz öyle domatesten peynirden olmuyor.
JollyBaby Dogacelik Ya bebeğim yenidoganken 1 kase kadar mercimek çorbası içmiştim bir şey olmadı. Dün tekrar yiyim bir şey olmamıştı zaten dedim dün çok kötü oldu ağladı cok ikindi. Acaba mercimek çorbası ile mi alakası var dedim ama daha oncekinds bir sey olmamıştı diye yorumladım. Suan 1 ay 5 günlük. Acabaa dogumdsn 2 3 hafta sonra gaz sorunları başladığı için mi simdi simdi artık yavaştan gaz yapan şeyler daha da etkisini göstermeye başladı diyorum sizce?
JollyBaby Yedaarven Ya benim merak ettiğim bir şey daha var. Bebeklerde 3 4 aydan sonra gaz problemi kalkar diyorlar ya o zaman anneler istediği gazlı şeyleri yiyip.içebilir mi? Yani ben hep böyle gideceginizi düşünüyorum 2 yaşına kadar emzirsem 2 yil bunu çekecegimi düşünüyorum biraz da bu yüzden stres yapıyorum. İlk 3 4 aya kadar mı gecerli şunu yeme gaz yapar muhabbeti? Sonra istediğimizi yiyip icebilevek miyiz acaba
Yedaarven JollyBaby Ben gaz olayına biraz farklı bakıyorum sanırım bunun cevabı bende değil🫣 Çünkü ben kola da içiyorum mercimek çorbası da yiyorum karnabahar da 🙄 Kızımın bunlar yüzünden hiç öyle aşırı gaz sıkıntısı çektiği olmadı. Bizimki sağlıklı şeyler yiyince dokunuyo sağolsun. Ne peynir yiyebiliyorum ne yoğurt. Yanlışlıkla tereyağlı bişey yiyim zaten o bi kaç gün zehir oluyo bize. Gece gündüz sürekli memede oluyo günde 10 a yakın kaka yaptığı oluyo o zamanlar. 🙄 Alerji sıkıntısını çekince yediğim şeylerim yaptığı gaz çok da önemli olmuyor sanırım. Bence zaten bunlar bebeğe değil bize gaz yapıyor. Tabi işte sindiremediği alerjisi olan şeyler varsa o problem mesele tam olarak onu ayırt etmekte galiba🤷🏻♀️
Dilan06 JollyBaby 12 saat diye düşünüyorum ama bazı yediğimiz içtiğimiz şeyler vücutta daha çabuk sindiriliyor oğlumun süt alerjisi vardı sabah 9 gibi yediğim birşey öğleden sonra 3 gibi kendini belli ediyordu
Mariamercedes JollyBaby Osman hoca diyor ki Anneye gaz yapan gıdalar bebeğe de yapar. Yapmayanlar bebişe de dokunmaz 🤷♀️
CmreKSidar JollyBaby valla ben hiç düşünmedim yedim herşeyi canım zaten gazlıydı benim kız bi yere kadar dikkat ediyorsun sonra kız durmayınca ne bulsam yiyordum cokta dert etmedim. Bu stresin kaygıların zamanla hafiflicek merak etme şimdi herşeye endişelenmen cok normal
mochi01 JollyBaby nohut bebeğime aşırı gaz yapıyordu diğer baklagillerde problem yok, yedikten 1 gün sonra kıvranmaya başlıyordu çok sancısı oluyordu. 3 kez denedim hep 1 gün sonra oldu onun dışında sancısı olmuyordu zaten probiyotik ve gaz damlası kullanıyorduk artık bıraktık neredeyse 4 aylık olacak