JollyBaby Deneyimleyip tecrübe eden var mı? Bebeğime neyin gaz yapıp yapmadığını Bi gozlemlemek istiyorum ama her yerde başka bir şey yazıyor. Ertesi gün karışır yazan var, bir sonra ki emmeye karışır yazan var çözemedim bu işi
yanaklibebek JollyBaby benim bebenin süt alerjisi var bugün 4 de yesem yarın 4 de belli oluyor O yüzden ben 1 gün diye düşünüyorum
CmreKSidar JollyBaby hiç bilmiyorum ama kızımın süt alerjisi var sütlü kahve içip emzirmiştim bu arada o sırada alerjisi olduğunu bilmiyordum anında ağzı yüzü kabarmıştı demekki hemen karışıyor
Yedaarven JollyBaby Benim kızımın da alerjisi var. Bazı yediklerime sonraki gün tepki veriyor bazıları bi kaç saat içinde hemen etkisini gösteriyor. Bana kalırsa süte hemen geçiyordur ama bebeğin vücudunun tepkisi uzun sürüyor. Birde alkol alındığı zaman bi kaç saat emzirmemeyi o sütü sağıp öyle emzirmeyi öneriyorlar.
Dogacelik JollyBaby tabiiki herşey eşit sürede sindirilmediğinden tek bir doğru yok. Siz bişeyler yiyorsunuz sindiriyorsunuz süte öyle geçiyor. Herkesin sindirim sistemi hızı da faklı. Sonra sütü bir de bebeğiniz sindiriyor sonucu öyle görüyorsunuz. Yani dün öğlen/akşam yediğiniz şey gaz yapacaksa ancak bugünkü huzursuzluğundan anlarsınız. Birkaç saate belli olmaz.
JollyBaby CmreKSidar Ben çok sık süt, yoğurt tüketiyorum alerjisi olsa o zaman belli olurdu bizimde herhalde dimi canim
CmreKSidar JollyBaby bilmiyorum canım bizim alerji ek gıdaya geçince belli oldu. Ama mukuslu kaka gürültülü kaka huzursuzluk varsa olma ihtimali yüksek. İstiyorsan süt ürünlerini kesip bi deneyebilirsin. Laktoz intoleransıda olabilir oda cok gaz yapıyor neden şüphelendin ?
JollyBaby Yedaarven Gözlem yeteneğim mi kötü anlamadım ya :( yada tecrübesizlik…. yada aynı anda, aynı gün içinde birden fazla şey tükettiğim için anlamıyorum.
JollyBaby CmreKSidar Aslında bir şeyden şüphelenmedim. Şunu yiyim yok gaz yapıyormuş bunu içeyim gaz yapıyormuş. bazıları da diyor gaz yapıyor denen şeyi yiyip içtim bizde sorun olmadi deneyip bulmak lazım falan e ben bebeğimi uzun süre de nasip olursa emzirmek istiyorum. Gaz yapan şeyleri hiç yiyip icemicem mi diyorum biraz stres yapıyorum bu yüzden. En azından gözlemliyim dedim bilirim ne yapıyor ne yapmıyor. İlk beebis olunca tecrübesizlik işte çok iyi degerlendiremiyorum. En azından süte nee zaman karışır bilirsem daha kolay olur isim dedim
JollyBaby Dogacelik E gozlemlemem zor olacak o zaman ya. Çünkü aynı anda birden fazla gaz yapabilecek şey tüketmiş oluyorum. Mesela süt içtiğim gün yoğurtta yemiş oluyorum yada domates yemiş oluyorum vs. Tek bir şey yiyip 24 saat gözlemlemek gerekecek o zaman tek çözümü bu galiba değil mi?
CmreKSidar JollyBaby valla ben hiç düşünmedim yedim herşeyi canım zaten gazlıydı benim kız bi yere kadar dikkat ediyorsun sonra kız durmayınca ne bulsam yiyordum cokta dert etmedim. Bu stresin kaygıların zamanla hafiflicek merak etme şimdi herşeye endişelenmen cok normal