[silindi] Kızlar merhabalar. Dört aylık bebeğim. Bu zamana kadar doğduğundan beri her ay rutin kontrollere götürdük. Bu ne zamana kadar bu şekilde devam edecek. Yani her ay götürmek zorunda mıyız her zaman. Herhangi bir sağlık sorunu yok çok şükür. Aşıları ve vs zaten tarih hekimliğinndeki ebemiz tarafından yapılıyor. Siz nasıl ilerlediniz ilk çocuğum olduğu için çok bilmiyorum açıkçası
SevimliHayaletCasper [silindi] tekrar 6. Ayda gidebilirsiniz. Ek gıda hakkında bilgi veriyor doktor. Tekrar sorarsınız ne zaman gelelim diye. Büyük ihtimal 9. Ayda gelin der
Tuuggccee [silindi] saglıgı yerındeyse her ay gtmebıze gerek yok aslında doktor yonlendrme yapıyor yanı ek gıda surecnde gttk bız 6 ayken acıklama vesaore yaptı doktorumuz sonra ıkı ay sonra gormek ıstedı tekrar kılo vesaıre bakmak ıcın suan 8 aylıhız yasına kadae gelmenıze gerwk yok dedı
SevimliHayaletCasper [silindi] evet. Herhangi bir şikayetiniz yoksa gitmeyebilirsiniz. Rutin kontrolleri zaten dediğiniz gibi sağlık ocakları yapıyor
kimbumadam [silindi] 6.ayda hiçbir şikayetimiz yokken idrar kan testi istedi doktorumuz. Kilosundan kaynaklı kan alamadılar İdrarda crp baya yüksek çıktı 100lerdeydi Enfeksiyonu varmış kızımın Antibiyotik kullandık geçti Bence her bebiş böyle takipte olmalı 🙏🏼
yirmiikikasim23 kimbumadam esime de bunu anlatmaya calisiyorum hep mesela rutin kontrolde makattan yirtiklar var dedi doktor halbuki boyle bir sikayetle gitmedim ben. her ay tartisiriz saglikliysa niye goturuyoruz diye
potter34 [silindi] 9. Aya kadar her ay goturdum simdi 13.ayda gkrusecegkz kan degerlerine s bakilacak.
Blgsrra [silindi] ben her ay götürüyorum bence götürülmeli siz farketmeden doktorun fark ettiği şeyler olabilir 1 yaşına kadar her ay götürcem zetan 1 yaştan sonra 3 ayda 1 gidicezzz bence kontroller önemli
kimbumadam yirmiikikasim23 Aslında hastaneler şuan risk gelen bebelerin hepsi hasta çok sık gitmemek lazım Ama aksatmamakta gerekiyor max 2 ay olsun yani bence
asrinhatasi [silindi] ilk 3 ay her ay gittim, 5.ayda rotarix aşısı için gittiğimde tekrar muayene de oldu. Ondan sonra 6, 9, 12, 18 şeklinde gittim hep. Şimdi 20 aylık 24.ayda çağırdı🌸
tubiiik_ [silindi] 1 yaşa kadar her ay cagırdı doktorumuz gittik sonra 6 ay da bi acagırmaya basladı saglık ocagı kilo boy ay aşısı yapıyo doktor tepeden tırnagına kadar kontrol edıyor ek gıda için sürecinde neler yedı alerjısı oldumu gibiler takıbede alıyor ek gıda listesi hazırlıyor
yirmiikikasim23 kimbumadam her ay 1 kere gidiyorum soracaklarimi da liste yapiyorum Allah dusurmesin ama dedigin gibi hastaneler hastalik kayniyor. hee birde erken saatte durgun bi hastaneye aliyorum kalabalik gormuyoruz fazla
nevabilen [silindi] ilk 6 ay her ay sonraki 6 ay 3 ayda bir getir demişti benim doktorum. Yaşına girince 6 ayda bir getir demişti. Yani 1.2.3.4.5.6.9.12.18.24 aylarda 😊 ben bu durumdan çok memnun kaldım doktorun söylediği şeylerle sağlık ocağı arasında uçurum oluyordu. Herhangi bir hastalık olmadığı için sohbet havasında ve çocuğu gözlem açısından iyi oluyordu
Aysnrincii [silindi] 6 9 12 de git aksi durum çıkmadığı sürece. Ben ilk 6 ay gittim bence çokta gerek yokmuş yani. Sonra 9 da ve yaşına girince gittim. Şu yönden iyi oldu dr ay ay gelişimini bu.ay neler olacağını neler yapılacağını ayrıntılı şekilde aydınlatıyor seni
Ecemsultan [silindi] ben götür düm 6 aya kadar her ay. Mesela gözünde kayma vardı onu farketmişti. 4. Ayda kan tahlili istemişti. Yani bilmediğimiz bişey olsa bile farkedebiliyor doktorlar. 6. Ayda tahlil yaptı troid leri sınırda çıktı gitmesem nerden bikecektim