Muhammedd23
teşekkürler paylaşımınız için. Okudum, buna benzer onlarca yazı da okudum, bir çoğu uyku koçu ünvanına sahip kişilerce yazılmış yazılardı ve içi pek dolu gelmedi bana açıkçası, kimse sattığı hizmeti kötülemez sonuçta. Güvenli bağlanma ve doğal ebeveynlik ile ilgili alanında uzman kişilerin çok sayıda kitap ve makalesini de okudum. Bu konuda gönüllü bir şekilde hiçbir maddi kazanç hedeflemeden toplumun farkındalığını arttırmak amacıyla çok faydalı paylaşımlar ve çalışmalar yapan attachmentparentingturkiye oluşumunun paylaşımlarını da çokça okudum. Bunu özellikle belirtiyorum, hiçbir maddi kazancı olmayan alanında uzman kişilerden oluşuyor bu oluşum. Uyku koçunun uyku eğitimi karşıtı görüşleri reddetmesine kıyasla daha güvenilir olduğunu düşünüyorum.
Demem o ki insan bazen inanmak istediğine inanıyor. Ben de bundan 5-6 ay önce harıl harıl en iyi uyku eğitimcisini arıyordum, uyku eğitimi karşıtı görüşlere inanmak istemiyordum. Ama detayına indikçe, okudukça, öğrendikçe bebeğime farklı bir bakış açısıyla bakıp onu anlamaya çalışmayı öğrendim. Şuan bambaşka bir pencereden bakıyorum ona ve ilişkimiz o kadar biricik ki artık... Hala uykusuzum, ama onu anlıyor ve koşulsuz kabul ediyor, ihtiyacı neyse sunmaya çalışıyorum. O da sevgi dolu, gülen, mutlu bir bebek 😊
Sizlere de varsa böyle bir niyetiniz öncesinde detaylıca araştırmanızı tavsiye ederim. Can havliyle sarılıyoruz çünkü uykusuzluk çok zor gerçekten. Kimse bebeğine zarar vermek istemez. Ama uyku eğitimi çok güzel pazarlanıyor, bi de bu gözle bakmaya çalışın ve iyi araştırın bence.. Olumlu olumsuz yanlarını öğrenip olası sonuçları konusunda bilgilendikten sonrası tabi ki sizin kararınız.